Glas Javnosti

Lada promenila naziv i svoju Nivu nazvala Bronto: Potpuno modernizovan, a cena pristojna

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Ruski Avtovaz je predstavio novu verziju jednog od najizdržljivijih terenskih automobila. Doduše, mora se priznati da je modernizacija kasnila jer bila je najavljena još za prošlu jesen, ali sada je došla u prodaju.

Pre svega, zanimljivo je ime. Dok Ford trenutno osvaja svet svojim modelom Bronco, Lada je odlučila da promeni samo jedno slovo i Nivu je nazvala Bronto.

Foto: printscreen/youtube

Modernizovana Niva Bronto je sada opremljena 1,7 litarskim benzinskim motorom koji razvija 61 kW/83 KS i 129 Nm obrtnog momenta te zadovoljava ekološki standard Euro 5.

Niva i dalje ima stalni pogon na sva četiri točka s mogućnošću zaključavanja centralnog diferencijala i spajanja reduktora.


Verziju Bronto karakterišu povećano rastojanje od tla, ukrućene prednje opruge, modifikovana zadnja osovina i posebni amortizeri, te diferencijali na prednjoj i zadnjoj osovini. Dodatno, Niva Bronto ima poboljšanu geometriju karoserije s 24 cm udaljenosti od tla i povećanim hodom prednjeg i zadnjeg vešanja.


Foto: printscreen/youtube

Prestižniji nivo opreme uključuje proširenja točkova i 15-inčne aluminijumske naplatke s posebnim gumama, dok najbogatija verzija ima i plastične ukrase pragova i branika, plastične obloge točkova i svetla za maglu.

Cena automobila kreće od 1.303.900 rubalja, što je preračunato samo 13.100 evra.


Foto: printscreen/youtube

Glas javnost/B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR