logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

SNS traži ostavku Nate Mesarović

BEOGRAD - Srpska napredna stranka traži od predsednice Vrhovnog saveta sudstva Nate Mesarović da podnese ostavku jer je, kako je danas rekao zamenik predsednika stranke Aleksandar Vučić, "govorila neistinu kada je tvrdila da ne zna ko je Vladimir Cvijan".[ antrfile ]

Naprednjaci su novinarima pustili tonski snimak razgovora Mesarovićeve i Cvijana, za koji tvrde da je deo celokupnog tonskog zapisa u trajanju od tri sata  što, kako su naveli, potvrđuje da Mesarovićeva ne govori istinu kada kaže da ne poznaje novog člana SNS.

Cvijan je precizirao da je "razgovor, koji je trajao tri sata, vođen 10. marta u Resavskoj 42, na poziv Mesarovićeve", dodajući  da će snimak  dostaviti Tužilaštvu.

Vučić je naglasio da SNS prikuplja obiman materijal o korupciji u pravosuđu, koji će, kako je rekao, potkrepiti nedavne Cvijanove navode o tome.

- Što se tiče sadržine razgovora, neka se nadležni bave time - rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje kako se sa sigurnošću može znati da je tokom razgovora Cvijana i Mesarovićeve bilo reči o reformi pravosuđa, pošto se o tome ne govori u delu koji su novinari čuli.

 


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/politika/glas-javnosti-21-04-2010/sns-trazi-ostavku-nate-mesarovic