logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Sutra ročište u slučaju Ganić

BEOGRAD  - U sudu u Londonu sutra će biti održano pripremno ročište u procesu izručenja bivšeg člana ratnog predsedništva Bosne i Hercegovine Ejupa Ganića po zahtevu Srbije.
Sekretar Tužilaštva za ratne zločine Bojan Lapčević rekao je da će sutra u Londonu biti održano pripremno ročište radi dogovora o dinamici daljeg postupka ekstradicije.

On je precizirao da će odbrana Ganića, osumnjičenog u Srbiji za ratni zločin u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine, zatražiti dodatno vreme za dostavljanje prigovora i dokaza protiv zahteva Srbije za izručenje.

Posle toga, kako je naveo, nakon što odbrana dostavi prigovore, zastupnici zahteva Srbije za ekstradiciju Ganića, odnosno Kraljevska tužilačka služba dobiće određeno vreme za odgovor na njih.

- Koliko će vremena dobiti, to će se znati nakon sutrašnjeg ročišta - rekao je Lapčević.
Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević koji je prisustvovao na prvom ročištu održanom 13. aprila, sutra neće biti u Londonu.
Ganić je uhapšen 1. marta na aerodromu Hitrou u Londonu na osnovu poternice koju je za njim i još 18 osoba iz BiH, Srbija raspisala zbog napada na kolonu JNA u Sarajevu, 3. maja 1992. godine.
Beta

 


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/politika/glas-javnosti-19-04-2010/sutra-rociste-u-slucaju-ganic