Glas Javnosti

STRAŠAN TEROR! UHAPŠEN JOŠ JEDAN SRBIN NA KOSOVU I METOHIJI: Slobodan Miletić priveden zbog učešća na protestnom skupu!

Vesti
Autor: Glas javnosti

Slobodanu Miletiću, koji je uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje, određeno je zadržavanje od 48 časova, potvrdila je njegov advokat Jelena Krivokapić.

Miletić je osumnjičen za četiri krivična dela, navodno počinjena 29. maja prošle godine u Zvečanu, tokom protesta Srba ispred zgrade opštine.

Na teret mu se stavljaju protivustavno delovanje, ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom, napad na službeno lice i „učešće u skupu koje vrši krivčno delo ili huliganstvo“.

"Miletiću je određeno zadržavanje do 48 sati. Sutra ćemo izaći pred sud i sud će odlučiti po zahtevu tužioca, ako takav zahtev bude postojao", rekla je Krivokapić.


Miletić je jedan od dvojice muškaraca koji su danas uhapšeni na Jarinju, a zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani precizirao je da ga ispituje jedinica za borbu protiv teških kriminalnih dela.

Srpska lista ranije danas je saopštila da je Miletić uhapšen, a da niko od članova porodice nije upoznat sa razlozima tog hapšenja, zatraživši reakciju međunarodnih predstavnika i hitno uključivanje Euleksa u slučaj, kako bi se garantovalo poštovanje prava i pretpostavka nevinosti.

Iz Srpske liste su zatražili i njegovo puštanje na slobodu i pravo da se od optužbi brani sa slobode.

Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR