logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

I Olivera Jevtić trči na Beogradskom maratonu

BEOGRAD - Atletičarka Srbije Olivera Jevtić trčaće u polumaratonskoj trci na 23. beogradskom maratonu, najavili su danas organizatori.
Jevtićeva je 2009. osvojila prvo mesto u polumaratonu, a ove godine boriće se i za trofej "Đoko Vještica", koji je ustanovljen u znak sećanja na novinara Studija B i jednog od osnivača Beogradskog maratona.
Kako se navodi u saopštenju Beogradskog maratona, ona je istakla da želi da obori rekord trke, koji je postavila 2008. godine, kada je pretrčala stazu za jedan sat, 11 minuta i 41 sekundu.
- Uželela sam se trka i takmičenja, jer od novogodišnje trke u Sao Paolu nisam imala nijedno takmičenje. Sigurna sam da sam dobro radila u ovom periodu. Trenirala sam u Portugalu, Užicu, Ulcinju i Zlataru, u mojoj staroj bazi na Zlatiboru i sada je red da se taj rad pozlati - rekla je Jevtićeva.[ antrfile ]
Prvi put je učestvovala na Beogradskom maratonu 1993. kao 16-godišnja atletičarka i samo tada nije pobedila. Bila je druga, a 2007. se prvi put okušala na beogradskoj maratonskoj stazi i pobedila.
- Uvek je lepo trčati u Beogradu, a posebno u aprilu. April u Beogradu je veoma lep, jedan poznati muzički hit nosi taj naziv, a moj beogradski aprilski hit, kao što kaže moj trener Slavko Kuzmanović, traje duže - 21 kilometar, ali spremna sam za njega - rekla je Jevtićeva pred Beogradski maraton, koji će biti  održan u nedelju 18. aprila.

 

.

 


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/sport/glas-javnosti-15-04-2010/i-olivera-jevtic-trci-na-beogradskom-maratonu