Glas Javnosti

BOROM I SRBIJOM KOLAJU TEORIJE O NESTANKU MALE DANKE: Bugarska granica je na 30 minuta, rumunska na 45!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Policijska istraga nestanka Danke Ilić (2) iz Bora vodi se u nekoliko pravaca, ali je u poslednja 24 sata fokusirana na dvorište u kom je devojčica poslednji put viđena. MUP je detaljno pretražio tunel, podzemne kanale i šahtove ukupne dužine oko 4,5 kilometara u rejonu od Banjskog polja do Bora, ali nisu pronađeni tragovi da se dete tu nalazilo.

Uprkos tome, meštani Bora i okoline i dalje strahuju od mogućnosti da je Danka Ilić upala u neki od brojnih kanala, šahtova i rupa.

Kanal dubok dva metra

- Kamo sreće, daj Bože da je dete živo, da nije upalo u šahtu. Jer ima kanal što ide za RTB, ja sam se toga bojao jer je dubok 2 metra, ima vode 70 cm i metar je širina. I to ide kao reka, neka brza voda, čoveka može da odnese, a kamoli dete - kaže meštanin Srećko Stanković.
.

(Foto: MUP Srbije)

Nedostatak bilo kakvog traga otvara brojne sumnje i pitanja, pa nijedan scenario nije isključen, poput otmice.

- Imamo bugarsku granicu za 30 minuta, imamo rumunsku za 45. Dovoljno je bilo vremena da se pređe preko granice, jer je vreme vrlo bitan faktor. Za pet i po sati bi moglo već da ode i prema Grčkoj - kaž Blažo Marković, nekadašnji predsednik policijskog sindikata.
.

(Foto: Privatna arhiva)

Meštanin Srećko Stanković kaže da se nešto poput otmice deteta u ovom kraju nikad nije desilo.

- To ovde, dete da ukrade neko, to je nemoguće! Dešavalo se da dete nestane, ali se nađe u roku od pet minuta, odmah, a ovo, već je tri dana - rekao je juče Stanković.

"Ništa ne treba isključiti"

Advokat Predrag Savić kaže da je sve ovo vrlo komplikovana i teško predvidiva situacija.

- Ne treba isključiti ni jednu situaciju, ni otmicu, ni neku zadesnu situaciju - kaže Savić.


Mogućnosti kolaju kao i glasine, a okolina Bora, ali i cela Srbija, ulazi u peti dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić.

- Devojčica nije mogla da propadne kroz zemlju! To je nešto neverovatno, jedna ogromna misterija! Kako je dete od dve godine nestalo u trenutku kada se majka okrenula... - kaže zabrinuti meštanin.

On kaže da su meštani užasnuti i da je cela situacija kao iz noćne more.

- Svaka sekunda je postala večnost, kao da je vreme stalo. Grad je preplavljen tišinom. Molimo se da se ova agonija što pre završi i da Danku pronađu živu i zdravu - kaže sagovornik.


(Foto: Privatna arhiva)

Podsetimo, Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije iz Beograda i Novog Sada, zajedno sa ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, od ranih jutarnjih časova, detaljno su pretražili tunel, podzemne kanale i šahte ukupne dužine oko 4,5 kilometara, u rejonu Banjskog Polja do grada Bora i tom prilikom nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na to da se dvogodišnja Danka Ilić tu nalazila.

Uhapšen policajac iz Bora

jedan policajac iz Policijske uprave Bor je priveden zbog odavanje informacija iz istrage koja se vodi o nestanku male Danke Ilić (2).

Na licu mesta je dežurna ekipa policije koja ne dozvoljava pristup delu oko kuće gde je nestala Danka Ilić. Nekoliko patrola je i iznad kuće.

Bašar Tufankiji, Zakuan Tufankiji i Muhamed Tufankiji koji su uhapšeni u Sarajevu zbog sumnje da su tražili 50.000 evra za informacije o nestaloj Danki Ilić (2) pušteni su na slobodu.

Mišljenja i stavovi u ovom tekstu nisu nužno stavovi redakcije "Glasa javnosti"


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR