logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Smena vlasti u Kraljevu

Na vanrednoj sednici Skupštine opštine Kraljeva smenjen predsednik Skupštine grada Milomir Šljivić iz SPO-a. Na njegovo mesto izabran je Tomislav Ilić (NS). Novu većinu u gradu činiće DSS, SRS, Nova Srbija i Pokret za Kraljevo.

Na današnjoj vanrednoj sednici Skupštine opštine Kraljevo smenjen je predsednik Skupštine grada Kraljeva Milomir Šljivić iz Srpskog pokreta obnove i na njegovo mesto je izabran Tomislav Ilić iz Nove Srbije.

Odluka je doneta glasovima 37 od ukupno 70 odbornika.

Do raspada vladajuće koalicije u tom gradu došlo je jer je šest odbornika Pokreta za Kraljevo odlučilo da se prikloni novoj većini, koju čine DSS, radikali i Nova Srbija.

O novom gradonačelniku odbornici će raspravljati na narednoj sednici za sedam dana, a kandidat je Ljubiša Jovašević iz Pokreta za Kraljevo, koji bi trebalo da na tom mestu zameni dosadašnjeg gradonačelnika Ljubišu Simovića iz DS-a.

Na narednoj sednici trebalo bi da se raspravlja i o smeni direktora javnih preduzeća u gradu.

Prethodna vladajuća većina je formirana tako što je Pokret za Kraljevo upravo odlučio da se prikloni koaliciji oko DS-a, napuštajući koaliciju koju su činili DSS, SRS i Nova Srbija.

Pokret Za Kraljevo nedavno nije uspeo da se skupi neophodnih 10.000 potpisa za preregistraciju, ali i dalje može po starom zakonu da učestvuje u vlasti u tom gradu.

Ta stranka je ovih dana postala člana Pokreta ujedinjenih lokalnih samouprava (PULS), koji čine lokalne stranke koje nisu uspele da skupe neophodnih 10.000 potpisa za registraciju.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/srbija/glas-javnosti-23-03-2010/smena-vlasti-u-kraljevu