logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Mosad uvredio Dubai

DUBAI - Izraelska obaveštajna služba Mosad uvredila je Dubai i države čije falsifikovane pasoše su koristili njeni agenti koji su učestvovali u ubistvu vojnog komandanta Hamasa prošlog meseca, izjavio je danas šef policije u Dubaiju Dahi Kalfan.

Kalfan je takođe rekao da je identifikovan 27. član tima koji stoji iza ubistva Palestinca Mahmuda al-Mabhuha i da je reč o ženi, preneo je Rojters.

Vlasti Dubaija identifikovale su 26 članova tima koji je pratio i ubio Al-Mabhuha, saopštivši da su oni koristili lažne pasoše Velike Britanije, Irske, Francuske, Nemačke i Australije.

- Mosad nije trebalo da dođe kod nas. Ovo je uvreda za nas, Britaniju, Australiju, Nemačku i Novi Zeland i sramotno je - rekao je Kalfan novinarima u Dubaiju.

Prema njegovim rečima, izraelski državljani koji imaju dva pasoša biće ubuduće podvrgavani dodatnim bezbednosnim procedurama, koje se, međutim, neće odnositi na Evropljane.

Al-Mabhuh je ubijen 20. januara, dan pošto je doputovao iz Damaska, u svojoj sobi u hotelu "Al Bustan Rotana". Kako je policija u Dubaiju saopštila, ubice su ubrizgale žrtvi sredstvo za opuštanje mišića pre nego što su ga ugušile.

Izraelski šef diplomatije Avigdor Liberman je izjavio da nema dokaza koji bi Izrael doveli u vezu sa ubistvom Al-Mabhuha.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/svet/glas-javnosti-02-03-2010/mosad-uvredio-dubai