logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Hrabro srce srpskih bobista

Šef srpske olimpijske misije u Vankuveru poželeo je da prvi sprski bob tim ostane upamćen po tome što se spustio niz takozvanu stazu smrti bez posledica, a Vuk Rađenović, Miloš Savić, Slobodan Matijević i Igor Šarčević su mu ispunili želju. I više od toga. Od 31 prijavljene posade Srbija je završila na 18. mestu, što je, imajući u vidu sve probleme s kojima su se naši bobisti susreli, više nego dobar rezultat.[ antrfile ]

- Veoma sam zadovoljan! Postigli smo sjajan rezultat i mnogo smo srećni! Završili smo na 18. mestu, što znači da smo u samoj eliti! Drago mi je da da smo razuverili one koji su možda sumnjali u naše mogućnosti. Imali smo jaku moralnu podršku od pravih ljudi i nijednog trenutka se nismo osećali kao da smo sami. Kada je moj otac i naš trener, bio pilot bob tima Jugoslavije u Solt Lejk Sitiju 2002. završili smo takmičenje na 25. mestu. Bilo mi je važno da budemo barem 24. ili bolji - kroz osmeh je govorio Vuk Rađenović po završetku četvrte trke.

A šef misije Olimpijskog tima Srbije, onaj sa početka teksta, bio je izuzetno zadovoljan ostvarenjem našeg četverca.
- Pokazali smo da možemo da se takmičimo sa najboljima. Naši momci, na čelu sa pilotom Vukom Rađenovićem, pokazali su veštinu, hrabrost i odvažnost! Na izuzetno teškoj stazi, na kojoj se veliki broj posada prevrnuo, bob tim Srbije se svaki put uspešno spustio. Vuk je imao poverenje posade, što je izuzetno važno. Možemo biti vrlo zadovoljni - poručio je Jevtić iz Vankuvera.

G. F.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/sport/glas-javnosti-01-03-2010/hrabro-srce-srpskih-bobista