Glas Javnosti

Preminuo "KRALJ FUDBALA"

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz Severne Makedonije. Takozvani "kralj fudbala" umro je posle kraće bolesti, a vest je potvrdila i porodica.

Velibor Džarovski, je po sopstvenom priznanju u nekadašnjoj Jugoslaviji namestio više desetina fudbalskih utakmica, a svojevremeno je na pitanje da li u Srbiji ima dogovorenih utakmica pred kraj sezone 2015. godine, odgovarao je potvrdno.

Džarovski je čak bio menadžer najvećim zvezdama Jugoslavije, predstavljao je Zdravka Čolića, Bijelo Dugme, Mišu Kovača, Terezu Kesoviju i mnoge druge. Zahvaljujući tom poslu upoznao je dosta uticajnih ličnosti, a najviše je mešetario.


Prva utakmica koju je namestio bila je između Jugokokte i Tikveša. Tada je platio 500.000 dinara da se odigra po njegovim zamislima, a uspeo je da namesti jedan meč niželigaša u Makedoniji rezultatom 134:0. Bio je to meč Leskoec - Velgošti, koji se odigrao davne 1971. godine.

- Nemoguće je da se prethodnih 50 godina nameštalo, a da se u poslednjih godinu dana nešto promenilo. Ne mora da bude namešteno 20 utakmica, dovoljno je da budu tri i da se odluči ko je šampion, a ko će da ispadne. To je već neregularno. Ni Srbija se ne razlikuje od ostalih zemalja stvorenih posle raspada Jugoslavije. Ubedljivo najneregularnije prvenstvo je u Hrvatskoj jer nigde nema da u istoj ligi jedan klub ima dva tima, a to su Dinamo i Lokomotiva. Vidite šta su uradili prošlog vikenda, kako su odigrali iz jedan u dva. To samo budale ne žele da vide - govorio je 2015.

“Kralj nameštaljki” objašnjava kako se dogovaraju rezultati utakmica.


- Postoje nameštene utakmice, u to su uključeni svi - i uprave, stručni štabovi i igrači, odnosno lažirane utakmice, sa time je upoznato nekoliko igrača. Ko to danas radi? Svi! Nameštaju političari koji su na vlasti a uključeni su u rad klubova. Oni rade to zbog svoje promocije. Moguće je da najbolji igrač na terenu namesti utakmicu. Onaj ko zna da gleda, lako može da utvrdi da je utakmica nameštena.

- Treneri? Pa, oni najlakše mogu da nameste utakmicu. Dovoljno je da ne stave u tim tri igrača ili da stave par igrača na pogrešne pozicije i to je već namešteno. Daću vam primer, jedan makedonski selektor je tako napravio tim da je u kladionicama kvota na 4+ naglo porasla, a rezultat je na kraju bio 4:0. Priča je stigla do UEFA, bili su njeni predstavnici u Skoplju, taj slučaj je još uvek predmet istrage, ali je zaturen u neku fioku, pojeli su ga miševi.

Glas javnosti /S08S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR