logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Sabrina Vlaškalić svira za kraj

BEOGRAD - Ovogodišnji Gitar art festival zatvara se danas uveče koncertom pobednice prošlogodišnjeg takmičenja Gitar art festivala Sabrine Vlaškalić, koncertom gosta iz Italije gitariste Paola Pegorara i autorskim koncertom Vojislava Ivanovića u Kolarčevoj zadužbini.

Pre prvog koncerta u 20 sati biće dodeljene nagrade pobednicima takmičenja 11. GAF-a u šest kategorija, novčane nagrade od 100 evra za prvu kategoriju do 1. 000 evra za najstarije takmičare, kao i gitare ručne izrade od kojih je najvrednija za šestu kategoriju, gitara iz Španije u vrednosti od 6. 000 evra.

Pobednik će naredne godine održati solistički koncert kao što će to sutra uveče uraditi naša mlada gitaristkinja Vlaškalić, pobednica brojnih domaćih i internacionalnih takmičenja, trenutno student na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Srđana Tošića.

Mlada umetnica pohađala je majstorske kurseve kod najeminentnijih gitarista današnjice: Pepe Romera, Oskara Gilje, Manuela Barueka, Pavela Štajdla, Rolanda Diensa, Dušana Bogdanovića, Kostasa Kociolisa, vrhunskog gitarskih umetnika i pedagoga koji su gostovali na proteklim GAF-a.
Petnaest minuta posle 21 sat na koncertni podijum Kolarčeve zadužbine izaći će Pegoraro, diplomac na Akademiji Čigijana u klasi Oskara Gilje, nagrađivan kao italijanski gitarista godine, pobednik prestižnih takmičenja koji redovno nastupa na najvažnijim festivalima u Evropi, SAD, Južnoj Americi, Africi i Aziji.

Na trećem koncertu završne festivalske večeri koji počinje u 22 sata biće izvedena muzika gitaristeIvanovića za solo gitaru, duo gitara, duo gitara i bandoneon i koncert za gitaru i gudački orkestar.

U programu će nastupiti Levante gitar duo (Ivanović i Aleksandra Lazarević), Denis Azabagić, gitara, Aleksandar Nikolić, bandoneon, Zoran Dukić, gitara i gudački orkestar Camerata Serbica sa dirigentom Bojanom Suđićem.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/kultura/glas-javnosti-14-02-2010/sabrina-vlaskalic-svira-za-kraj