logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

"Er Frans" leti za Bagdad posle 20 godina?

PARIZ - Francuska avio-kompanija "Er Frans" saopštila je juče da razmatra mogućnost ponovnog uspostavljanja direktnih letova između Pariza i Bagdada prekinutih pre dvadeset godina. "Pitanje koje se sada postavlja je da li da obnovimo direktne letove Pariz-Bagdad. Razmišljamo o tome," rekla je portparol kompanije agenciji Frans pres.

Francuski list Figaro objavio je da se delegacija u kojoj se nalaze predstavnici "Er Fransa", kompanije "Pariski aerodromi" i DGAC-a (Grupacija civilne avijacije) trenutno nalazi u Bagdadu da pripremi ponovo uspostavljanje ove linije koju bi francuski ministar za industriju Kristijan Estrosi trebalo da otvori u Bagdadu 24. februara. U Figarou se dodaje da pre uspostavljanja redovne linije s Bagdadom Francuska još treba da ispita sigurnost bagdadskog aerodroma.

Nemački avio-prevoznik "Lufthanza" je početkom januara najavio da planira da na leto otvori nove letove iz Frankfurta i Minhena za Erbil na severu Iraka i Bagdad, i da se za to čekaju potrebne dozvole. Austrijska kompanija "Ostrijan erlajns", koja je deo grupe Lufthanza, već leti iz Beča za Erbil. Kao i većina svetskih aviokompanija, "Er Frans" je prekinuo direktne letove za Bagdad 1990. godine.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/svet/glas-javnosti-05-02-2010/er-frans-leti-za-bagdad-posle-20-godina