logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Anđeli pakla I veštičji smeh

Svi demoni, đavoli, patuljci i ostala bića tame okupili su se pre dva dana u Velikom Gradištu na prvom po redu Svetskom kongresu veštica. Cilj ove manifestacije je, prema rečima organizatora, „promovisanje slobode veštica“ kao i donošenje manifesta.[ antrfile ]
- Ovo je originalna ideja, na koju smo došli s ciljem promovisanja odmarališta Srebrno jezero. Sem toga jedna od ideja je takođe predstavljanje veštica i ostalih demona u šaljivom svetlu i njihovo približavanje najmlađoj publici. Ovogodišnji kongres je samo najava, u planu nam je da sledeće godine napravimo pravo ludilo koje će trajati do zore, rekli su nam nadležni iz organizacije.
Kako u vlaškim krajevima i dan danas vlada verovanje u razne magijske rituale, više stotina ljudi iz cele Srbije, ali i gostiju iz okolnih zemalja Rusije, Belorusije, Bugarske okupili su se u noći punog meseca na obalama Srebrnog jezera. Veštičiji smeh otvorio je ovaj festival, a onda su na scenu stupili „Anđeli pakla“, vozači motora maskirani u mitska bića. Nakon njih na scenu su jedan po jedan, počeli da pristižu mumija, grof Drakula, naš najpoznatiji vampir Petar Blagojević, leptirica, Sava Savanović, irski patuljak, vukodlak, seksi veštica iz Amsterdama kao i mnogi drugi koji su zabavljali oduševljenu publiku ludim plesom uz muziku naših najboljih di-džejeva. U ogromnom kazanu spremao se čarobni napitak čija je degustacija bila besplatna, a za samo 100 dinara na sceni je više koktel majstora spremalo „čarobne koktele“. Tiskalo se u redu da se popije bar jedna čaša ovog napitka. Luda žurka planirana do ranih jutarnjih časova dostigla je svoj vrhunac kada je u ponoć upaljena lomača, simbol ovog festivala. Nažalost, posle 12 sati, je zbog dana žalosti program morao biti prekinut, uz najavu da se naredne godine očekuje mnogo veće posećenost i mnogo više veštica, drakula i demona.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/ljudi-i-dogadjaji/glas-javnosti-06-09-2009/andjeli-pakla-i-vesticji-smeh