logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Anketa: Da li se plasite svinjskog gripa?

Radica Jeftović (50), dipl. inženjer - Ne plašim se uopšte gripa jer je to klasična propaganda. Ni u Americi nije vladao strah gde su šanse od zaraze bile mnogo veće. I ako nastupi pandemija, pitanje je dal je Srbija spremna za to, s obzirom na to u kakvom stanju su nam sve institucije.
Adis Bislimi (25), prodavac

- Nije mi svejedno kada svaki dan na televiziji vidim upozorenja. Međutim, mislim da je priča o svinjskom gripu i previše napumpana i da realna opasnost od pandemije i ne postoji u toj meri.

Snežana Paunović (62), ekonomista

- Imam dvoje dece koji idu u školu i velika je šansa da se zaraze ako krene najavljeni talas epidemije na zimu. Virus se, koliko sam upućena, lako prenosi. Ipak ne želim da se vakcinišem, jer smatram da nije dokazana efikasnost vakcine.

Mirko Stanković (45), arhitekta

- Ne bojim se virusa, to je prirodna selekcija. Opstaju samo najjači. Nije pitanje da li je spremna Srbija, nego da li je narod spreman. Ja jesam jer znam da mi virus ništa ne može.

Milena Mišić (21), student

- Nema straha jer smatram da je priča medijski preuveličana. Bila sam nedavno u Kolumbiji i čak ni tamo ljudi ne nose maske, niti vlada strah od virusa.

Marko Vukobrat (22), student

- Po mom mišljenju, Srbija je spremna ako dođe do najavljene pandemije. Koliko pratim, institucije su u pripravnosti, jer se o tome stalno priča. Smatram da je bitno biti informisan i na oprezu, mada, po mom mišljenju, neće doći do širenja virusa u tolikoj meri na našim prostorima.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/nedelja/glas-javnosti-06-09-2009/anketa-da-li-se-plasite-svinjskog-gripa