četvrtak 30. jul 2009.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Al Kaida preti Srbiji

STRUČNJACI ZA BEZBEDNOST UPOZORAVAJU

Al Kaida preti Srbiji

BEOGRAD - Srbija bi uskoro mogla da postane meta terorističkih udara Al Kaide, ocenjuju bezbednosni stručnjaci, ukazujući na bekstvo Karaj Kamel bin Alija, poznatijeg kao Abu Hamza, iz zatvora u Zenici. Istovremeno stručnjaci u obzir uzimaju i hapšenje islamističke grupe u Americi, čiji su pripadnici bili Anes Subašić, bosanski musliman iz Banjaluke, i Hisen Šerifi, Šiptar iz Gnjilana.
Doktor Darko Trifunović sa Fakulteta bezbednosti tvrdi da je Abu Hamzino bekstvo isplanirano, a da će krajnji ishod biti terorističke akcije u regionu ili u drugim žarištima u svetu.
- Upozoravali smo da se pripremaju nove terorističke akcije i s tim u vezi su neke strukture bliske američkoj administraciji smislile bekstvo Abu Hamze. Nekome je potreban, ili za akcije na Balkanu ili će ga poslati u Irak, Iran, Sudan ili Kinu - smatra Trifunović.
S druge strane, član Atlantstkog saveta Veljko Kadijević veruje da će se Abu Hamza skloniti negde dalje iz regiona.
- Bekstvo je verovatno organizovano i ako ne bude ubrzo pronađen, biće jasno da to nije slučajno. Što se tiče hapšenja u Americi, u toj grupi je bilo i ljudi sa naših prostora, ali nisam siguran da su oni pripremali akcije ovde. To je međunarodni terorizam i ciljeva ima svuda u svetu - zaključuje Kadijević.
    

Komentari

Evo moj scenario:prvo par bombaski napada po srbiji,sandjaku,onda se srbi malo naljute,pa popale bogomolje po Nisu i Beogradu,pa ponovo neka bombica, pa ono ko sandjak se malo ljuti,pa eto komisije da ispita ko to dira muslimane u srbiji,pa kfor u sandjak, pa onda se Dodik ponovo hvali da odvoji Rs od Bosne,pa Sandjak pomisli mogu bi i on da bude autonomija,a Srbija ne moze da posalje policiju jer tamo nema potrebe,jer nema od koga da ih brane,osim vehabija,i eto tata amer dolazi i ponovo nam pokvari istoriju,i promjeni geografiju, a oni si u Beogradu jos hvale i deru ono sto je preostalo od ono malo jadnika sto gledaju da li ce biti bolje.

Da, oni bas nemaju pametnija posla nego da se bakcu sa nama???