logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Kralj!

Profesionalni bokser Nenad Stanković je i zvanično postao kralj srpskog sporta. Borac koji je u 35 mečeva ostvario isto toliko pobeda iz ruku episkopa šabačko-valjevskog Lavrentija dobio je zlatnu krunu, čime je postao prvi sportista na ovim prostorima (i šire), kome je nešto tako pošlo za rukom. Spektakl o kojem će se dugo pričati održan je u manastiru Soko grad kod LJubovije.
- Čast mi je i zadovoljstvo što sam inaugurisan u kralja srpskog ringa, a još mi je draže što mi je, kao velikom verniku krunu uručio upravo vladika Lavrentije, koga uvažavam i poštujem - kaže Stanković. - Izuzetno mi je drago što je svemu prisustvovao i Tadija Kačar, direktor srpske reprezentacije i legenda našeg boksa, kao i mnogi moji saradnici i prijatelji, bez kojih sigurno svega ovoga ne bi ni bilo.
Uz Kačara, ceremoniji su prisustvovali počasni predsednik profesionalne bokserske federacije Zoran Anđić Anđelo, predsednik BK Partizan i još jedna legenda našeg sporta Petar Mileusnić, reprezentativac Marko Nikolić i dvostruki prvak Jugoslavije iz osamdesetih godina prošlog veka Siniša Petrović. Inače, odluku da se Nenadu Stankoviću dodeli kruna za sve što je uradio za srpski profesionalni boks i sport uopšte, donela je višečlana komisija na čelu sa predsednikom profesionalne bokserske federacije Miroslavom Popovićem.

Nemac Lup, pa Tajson

Nenad Stanković najavljuje i predstojeći meč za upražnjenu titulu interkontinentalnog prvaka sveta u teškoj kategoriji u GBU verziji protiv Nemca Marija Lupa, koji će se održati 4. jula u novosadskom hotelu „Park“.
- Na redu je jedan od najvažnijih mečeva u mojoj karijeri, posle 35 pobeda u isto toliko duela - kaže Stanković. - U susret sa Lupom ulazim optimistički raspoložen i mogu da obećam da će Nemac da završi na podu.
Posle ovog duela, srpskog borca krajem godine, tačnije 20. decembra u beogradskoj „Areni“ očekuje meč sa legendarnim Majkom Tajsonom.
 


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/sport/glas-javnosti-28-06-2009/kralj