logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Crveno na belo

Vladan Lukić, predsednik FK Crvena zvezda, optužio je bivša rukovodstva kluba za lošu finansijsku situaciju u kojoj se nalazi klub i preplaćivanje velikog broja igrača. Prvi čovek „crveno-belih“ i pored insistiranja novinara nijednom nije želeo da imenuje ljude iz bivših rukovodstava Dena Tanu, Iliju Ivića, Sašu Kozića, Marka Miškovića, Toplicu Spasojevića, Gorana Bunjevčevića, iako je bilo jasno da cilja na njih što su se kako sam kaže rasipali novcem na štetu Zvezde.[ antrfile ]
- Vrednost ugovora svih pojačanja koje smo doveli ovog prelaznog roka, novih trenera i sportskog direktora, a od kojih niko nije potpisao na manje od tri godine, iznosi 1.357.000 evra za sve sezone. U sezoni 2009/10. Zvezda će ovim trenerima i igračima platiti 477.000 evra. Vrednost ugovora svih igrača koji su u Zvezdu dovedeni prošle godine, u prelaznom roku za sezonu 2008/09, kako tokom leta, tako i zimus, iznosila je 7.510.000 evra. Za ove igrače, trenere i sportskog direktora u sezoni 2008/09. Zvezda je imala obavezu da plati oko 3.000.000 evra - pročitao je Lukić iz svog saopštenja i dodao:
- Dakle, sa velikim zadovoljstvom mogu da vam kažem da je napravljena ušteda od preko šest miliona evra. U ime uprave Zvezde odgovorno tvrdim da će ovaj tim imati bolji sportski rezultat od prošlogodišnjeg. Ja u ovaj tim verujem, a iza prošlogodišnjeg ne bih mogao odgovorno da stanem. Ovogodišnji tim Crvene zvezde nije potcenjen, a prošlogodišnji je bio precenjen i preplaćen.
Vladan Lukić je rekao da je Zvezda posredstvom svojih prijatelja, pre svih menadžera Zorana Stojadinovića sa kojim ima poslovnu saradnju uspela da vrati Abua i Isaha, a da će isto pokušati i sa Bernardom Parkerom.
- Povratak Abua i Isaha ravan je dolasku novih igrača. Oni su u aprilu želeli da napuste Srbiju i vraćeni su sa beogradskog aerodroma (bili su to Isah i Parker, prim. aut.). Nastavljamo borbu za Parkera, koja će biti mnogo teža jer je neko potpisao ugovor da ako Zvezda ne plati 5. maja deo obeštećenja njegovom bivšem južnoafričkom klubu, on istog dana ponovo postaje njihov igrač. To znači da propada 300.000 evra koliko je već platila Crvena zvezda i 37.500 evra koliko je do sada plaćeno Parkeru. Obavestili smo FIFA da želimo odmah da Parkerovom bivšem klubu platimo celokupno dugovanje, kao i igraču. To će nas koštati 200.000 evra.
Podsetio je Lukić i da su nekadašnji čelnici potpisali nepovoljan ugovor za Nemanju Pejčinovića.
- Pejčinović je prošlu sezonu odigrao kao pozajmljeni igrač FK Rad. Samo za šestomesečnu pozajmicu, Zvezda je trebalo da plati njegovom klubu 100.000 evra. Da smo odlučili da ga zadržimo sada morali bismo Radu da platimo još 300.000 evra. Kad se pravio aranžman oko Pejčinovića, Zvezda je dala sva svoja prava Radu na mladog reprezentativca Jagoša Vukovića i još 50 odsto na svog reprezentativca Vujadina Savića koga smo ovog leta vratili u klub. Sami prosudite koliko je to bio dobar aranžman za Crvenu zvezdu.    


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/sport/glas-javnosti-28-06-2009/crveno-na-belo