logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Afera „poslužavnik“

Valjda prvi put u istoriji naše košarke dogodilo se da trener deli medalje svojim igračima! Incident posle finala plej-ofa Superlige kada je Svetislav Pešić „odglumio“ funkcionera Saveza, direktor lige Tihomir Bubalo nazvao je nesporazumom. Prema njegovim rečima, dodela medalja i pehara zbog ograničenog termina direktnog TV prenosa trebalo je da se obavi što pre, ali košarkaši Crvene zvezde nisu ostali na parketu, već su otišli u svlačionicu.[ antrfile ]
- Radi se o običnom nesporazumu. Zbog ograničenosti vremena direktnog prenosa ceremonija je trebalo da počne odmah, ali košarkaši Crvene zvezde su pobacali dresove, a neki i šortseve u publiku i otišli u svlačionicu. Ja sam poslao svog pomoćnika da vidi šta se dešava, a u međuvremenu morali smo da krenemo da dodelom pehara i medalja košarkašima Partizana - objasnio je Bubalo.
Nešto kasnije zvezdaši su se vratili na parket, ali je Svetislav Pešić već počeo da kači srebrna odličja na svoje momke. Bubalo je pokušao da prekine improvizovanu svečanost na drugom delu terena, ali je došlo je do otimanja „poslužavnika“ sa medaljama sa generalnim menadžerom Crvene zvezde Milanom Opačićem.
- Ma nije to ništa posebno. Znate kako je, posle utakmice su malo uzavrele strasti. Desilo se da dvojica igrača Zvezde nisu htela od mene da prime medalje - rekao je Bubalo.
Generalni menadžer „crveno-belih“ Milan Opačić tvrdi da su košarkaši Crvene zvezde bili spremni za ceremoniju po protokolu, ali da on nije bio ispoštovan.
- Otišli smo u svlačionicu da se presvučemo i spremimo za dodelu medalja, jer nas je Bubalov pomoćnik Milan Tasić obavestio da se najpre dele srebrne, pa onda zlatne medalje i pehar. Poslao sam portparola kluba da vidi šta se dešava, a on se vratio sa informacijom da je ceremonija već počela i da igrači Partizana dobijaju medalje. Tada je u svlačionicu došao Tasić sa medaljama, a onda smo mi izašli na parket jer su igrači hteli da im Pešić dodeli medalje - objašnjava Opačić i dodaje:
- U jednom trenutku neko sa leđa je hteo da mi uzme medalje, nisam odmah video da je to bio Bubalo, a ostatak igrača nije želeo da od njega prime odličja već isključivo od svog trenera - objasnio je Opačić.    


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/sport/glas-javnosti-25-05-2009/afera-posluzavnik