logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Veče drugačijih emocija

Sastav „Rio bend“ sa prijateljima, među kojima su Kaliopi, prvakinja opere Narodnog pozorišta Jasmina Trumbetaš i Kornelije Kovač, uz podršku Mikija i „Čarter benda“ i Gudačkog kvinteta „Akvarel“, priredio je u petak uveče izvrstan koncert na Velikoj sceni teatra Madlenijanum u Zemunu.
Za ovu priliku bend je spremio omiljeni repertoar mnogih generacija odraslih na prostorima bivših jugoslovenskih republika, a bile su to neke od najlepših rok balada koje su bile veliki hitovi u zemlji na brdovitom Balkanu u nekim prošlim vremenima. Prijatelji su sa pevačicom „Rio bend“ Sanjom u duetu izvodili muziku koja je obeležila jedno vreme na ovim našim prostorima u novim aranžmanima i bila je to prilika da se čuju omiljene pesme generacija stasavalih pre „grand kulture“

Od antologijske pesme „Rođeni“, koju su Sanja i Kaliopi otpevale zajedno, preko „Crvenog kofera“, kojom je makedonska pevačica častila domaću publiku, zemunskim pozorištem orile su se najlepše eksjugoslovenske pesme poput „Kad zaboraviš juli“ - „Bijelog dugmeta“, „Svet je lep kada sanjamo“ - „Pilota“, „Neću da ispadnem životinja“ - „Riblje čorbe“, „Srećo, reci“ Maje Odžaklijevske, „Dođe mi da vrisnem tvoje ime“ Olivera Mandića, „Neda“ - „Parnog valjka“ do „Ima jedan svijet“, koju su pevale „Stijene“, „Zlatni dan“ Bate Kovača, koju je obeležila interpretacija Bisere Veletanlić, do pesama „Rio benda“ i hitova „Nisi htela anđela“ i „Obična ljubavna pesma“ grupe „Aerodrom“.

Najlepše rok balade iz vremena kada se na ovim prostorima mirnije i lepše živelo podsetile su publiku da u Beogradu još ima pozitivne energije. Najveći aplauz izazvalo je pojavljivanje makedonske pevačice Kaliopi na beogradskim daskama, a svima onima koji su je toplo dočekali u pozorištu u Zemunu ostaje nada da ćemo je uskoro ponovo videti na nekoj prestoničkoj bini.

Beogradski koncert je prvi u nizu planiranih nastupa širom Srbije i deo projekta koji treba da traje čitavu godinu.“Rio bend“ i prijatelji kasnije će održati slične nastupe i u ostalim bivšim jugoslovenskim republikama. Prvi naredni je u novosadskom Studiju M i zakazan je za 24. novembar uz gostovanja i drugih muzičkih zvezda sa eksjugoslovenskih prostora.

Radio-televizije Vojvodine snimaće pomenuti koncert, a planira se da bude prikazan kao deo novogodišnjeg programa vojvođanskog Javnog servisa.
Da podsetimo, beogradski koncert u pozorištu Madlenijanum snimljen je kako u audio tako i u video-zapisu i biće objavljen u CD i DVD formi, a deo prihoda od njihove prodaje ići će u humanitarne svrhe.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/reflektor/glas-javnosti-09-11-2008/vece-drugacijih-emocija