Glas Javnosti

Nije pogodio koliko ima godina, pa završio na ušivanju: Bizaran slučaj u Mančesteru

Svet
Autor: Glas javnosti

Pred sudom je priznala krivicu za nanošenje teških povreda

Džoan Dod (39) našla se u žiži britanskih medija nakon incidenta u jednom mančesterskom pabu.

Ona se prilično razbesnela i napala Karla Kupera nakon što je pogrešno procenio koliko ima godina. Završio je u bolnici, krvav, a lekari su morali da mu ušivaju lice.

Džoan, inače samohrana majka, našla se u društvu Kupera, a nakon nekoliko razmenjenih reči tražila je da pogodi koliko ima godina.

Čovek je odgovorio 43, a ona se toliko razbesnela da je nasrnula na njega.

Kuper je prvo pobegao u toalet da bi se sklonio od uvređene žene, a kad se vratio ona se zatrčala i nabila su staklenu čašu u lice.

“Zaradio” je posekotinu od 10 centimetara i lekari su morali da ga ušivaju. Staklo je zamalo promašilo oko, a nesrećniku je povređen i palac.


"Kuper i njegov prijatelj Stjuart Kolman bili su u pabu, a optužena je bila pijana. Razgovarali su sa njenom sestrom pre nego što su pomenute godine. Kuper je pogađao koliko godina imaju dve žene, ali se optužena naljutila zbog procene", istakla je tužiteljka Ema Klark.

Džoan je priznala krivicu pred sudom za nanošenje teških povreda, a pretila joj je kazna do tri godine zatvora.

Ipak, sudija Elizabet Nikols izrekla je uslovnu kaznu objašnjavajući da optužena “ranije nija imala problem sa zakonom”, da je “vredna, radna žena i majka”, kao i da “ne predstavlja opasnost po okolinu”.


Naloženo je da žrtvi isplati 800 funti odštete, a čeka je i 180 sati neplaćenog društvenog rada. Branilac Mark Frend je rekao:

“Džon duboko žali zbog napada i izvinjava se žrtvi. Može se reći da je nešto od onoga što se dešavalo, a što je nazvano šalom, ipak bilo nepristojno, ali optužena ne pokušava da opravda svoje postupke. Tada je imala problema jer je njen otac preminuo, a borila se i sa samopoštovanjem i procenom sopstvene vrednosti”.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR