logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Beograđani, ne popravljajte sami liftove!

BEOGRAD - Ekipe službe hitnih intervencija Javnog preduzeća "Gradsko stambeno" apelovale su danas na Beograđane da ne pokušavaju sami da otklanjaju kvarove na liftovima u zgradama, napominjući da se u proteklih mesec dana znatno povećao broj "samostalnih" intervencija.

"Samo u prethodnih sedam dana na više lokacija na kojima je bio prijavljen kvar lifta uočeno je nasilno otvaranje spoljnih vrata i pokušaj popravke lifta od strane neovlašćenih lica. Najopasniji slučajevi koje su majstori zatekli su otvorena vrata, a lift van stanice, što nije moguće izvesti bez upotrebe alata", navodi se u saopštenju.

I pored brojnih upozorenja i apela da je ovakvo ponašanje najstrože zabranjeno a pre svega opasno, kako se dodaje, građani i dalje pribegavaju ovim rešenjima."Najveći broj nezgoda i nesrećnih slučajeva koji su u vezi sa liftovima dešavaju se upravo zbog nepravilne upotrebe i nasilnog ili nestručnog odglavljivanja liftova", dodaje se.Jedini bezbedan način u ovakvim situacijama, ističe se, je pozvati i sačekati Službu hitnih intervencija tog preduzeća.

Po primljenom pozivu majstori hitnih intervencija stižu u najkraćem roku na teren, a služba je dostupna 24 sata.Pozive u slučaju zaglavljenja osoba u liftu treba prijaviti prijaviti na telefon 011/3950-300.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/beograd/glas-javnosti-25-07-2013/beogradjani-ne-popravljajte-sami-liftove