Glas Javnosti

SKANDALOZNO! VUČIĆ NJEGA UPORNO SMATRA PRIJATELJEM... Erdogan: Nastavljamo podršku međunarodnom priznanju Kosova!

Politika
Autor: Glas javnosti

„Hvala našem prijatelju, uzeli smo u obzir to što je rekao“, poručio je srpski predsednik, komentarišući navode turskog predsednika, Redžepa Tajipa Erdogana, o podršci „međunarodnom priznanju Kosova“.

Erdogan je, kako je prenela agencija Anadolija, kazao da će Turska „nastaviti i povećati svoju podršku međunarodnom priznanju Kosova“, kao i da dijalog predstavlja put ka miru i stabilnosti u regionu.

Srpski predsednik objašnjava šta je tačno Erdogan kazao.

„Rekao je da će nastaviti pojačano da radi na međunarodnom priznanju nezavisnosti Kosova“, objašnava Vučić.

To je, procenjuje, „malo teža rečenica za nas“.

„Hvala našem prijatelju, uzeli smo u obzir to što je rekao“, dodao je kratko Vučić.


(Foto: Jutjub)

Ovo, međutim, nije prvi put da Erdogan javno saopšti da će pomoći Kosovu radi sticanja „međunarodnih priznanja“, a da tu istu izjavu srpski predsednik komentariše.

Turski predsednik je i jula meseca 2021. godine kazao baš to da će da radi na povećanju broja država koje priznaju Kosovo, te da će čak o tome razgovarati i sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom (Joe Biden).

Vučić je tada bio nešto konkretniji u svojoj rekaciji.

„Srbija je mnogo manje značajna od Turske, ali Srbija nije toliko mala da ne bi pokušala da se suprotstavi, zato što Srbija štiti svoje. Ovo nije tursko i nije pripadalo Turskoj, pripada Srbiji, nama ostaje da se borimo za svoju zemlju i svoj narod. Mi rezervnu otadžbinu nemamo“, rekao je Vučić.

Glas javnosti/KoSSev

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR