logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

„Klinci“ položili ljudski test

Iako je imala dosta problema tokom kvalifikacija za EP, mlada reprezentacija Srbije ubedljivom pobedom nad Mađarskom (8:0) stekla je pravo da se kroz baraž bori za plasman na završni turnir, koji se naredne godine održava u Švedskoj. „Orlići“ su deklasirali severne susede, a posle današnjeg duela Letonije i Belorusije znaće se sa koje pozicije će dočekati žreb koji se u petak održava u švedskom gradu Malmeu.

Selektor Slobodan Krčmarević nije krio reči zahvalnosti selektoru A tima Radomiru Antiću, koji mu je pred bitan meč ustupio Gojka Kačara i Miralema Sulejmanija, igrače najzaslužnije za ubedljivi trijumf.

- Praktično sam prvi put mogao da računam na sve fudbalere i videlo se koliko Kačar i Sulejmani znače ovom timu. Ovaj meč nije bio fudbalski, već ljudski test za ceo tim i momci su ga položili. Imali smo dosta problema tokom kvalifikacija, prestrojavali se u hodu i, na kraju, ipak, došli do baraža - rekao je Krčmarević.

Zvezda trijumfa nad Mađarima bio je petostruki strelac Gojko Kačar, koji je voljom selektora A tima, zajedno sa Miralemom Sulejmanijem, prekomandovan u mladi tim. Odluka iskusnog stručnjaka pokazala se kao ispravna, pa će se mlada reprezentacija sredinom oktobra boriti za četvrto uzastopno učešće na EP za igrače do 21 godine.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/sport/glas-javnosti-09-09-2008/klinci-polozili-ljudski-test