logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Povećanje cene grejanja u Jagodini

JAGODINA - Gradsko veće Skupštine grada Jagodine odobrilo je Gradskoj toplani povećanje cene grejanja za 6,45 odsto i nova cena se primenjuje od 1. februra, izjavila je direktor Toplane Nadežda Marković - Purić.

"Vodili smo računa i mi u Toplani i Gradsko veće o ekonomskim i socijanim problemima građana i nismo podigli cenu koliko će poskupeti gas", objasnila je Marković - Purić.

Po novoj ceni građani Jagodine će od 1. februara grejanje plaćati 92,4 dinara po kvadratnom metru stambenog prostora.

Pre četiri meseca (1.oktobra) grejanje u Jagodini je poskupelo 16 odsto.

Direktorica Toplane se požalila na veoma nisku naplativost i velika dugovanja građana i firmi što otežava poslovanje, pre svega redovno plaćanje gasa J. P "Srbijagas".

Toplana u Jagodini zagreva 6.100 stanova, školske, predškolske i socijalne ustanove, administartivni centar grada i oko 1,5 miliona kubnih metara poslovnog prostora.

Toplana je dobila donaciju od 1.370.000 evra Vlade Nmačke za modernizaciju sistema daljinskog grejanja, koja treba početi ove godine, potsetila je Marković - Purić.

"Mi smo jedna od osam toplana u Srbiji koja je dobila donaciju, dakle, nismo u kreditnoj liniji KWV banke, a sredstva su određena za sanaciju 3. 700 metara toplovoda, rekonstrukciju oko 45 podstanica i postavljanje kalorimetara u 45 stambenih zgrada", objasnila je ona.

Postupak modernizacije će trajati oko tri godine, dodala je Markovic Purić.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/srbija/glas-javnosti-29-01-2013/povecanje-cene-grejanja-u-jagodini