logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Petko ili katanac!

Izborni rat u FSS polako se privodi kraju. Ostala je još samo jedna runda i to ona najteža. Izborna Skupština FSS na kojoj će biti imenovan novi prvi čovek srpskog fudbala zakazana je za 15. jul, i više nema dileme koje će se dve struje boriti za prevlast u srpskom fudbalu. Pokret za promene, čije su idejne vođe Nebojša Leković i Dragan-Aca Bulić, namerava da kandiduje Iliju Petkovića za predsednika FSS, dok druga struja okupljena oko Milovana Đorića i Tomislava Karadžića i dalje vaga o eventualnom protivkandidatu nekadašnjem selektoru SCG.

Iako čelnici Pokreta za promene potenciraju da će se Petković sigurno kandidovati ispred njihove organizacije, iskusni stručnjak za sada odbija da priča javno o tome. Leković tvrdi da se bivši selektor SCG ne predomišlja, nego da će sigurno biti kandidat za predsednika FSS.

- Ne znam zašto Petković neće javno da priča o kandidaturi. Mi smo razgovarali sa njim i on je prihvatio da se kandiduje. To što ne priča javno o kandidaturi verovatno ima veze i sa njegovim karakterom jer je on skroman čovek koji ne voli preterano da se eksponira u javnosti. Bez obzira na sve, uvereni smo da je Petković pravi kandidat i da će trijumfovati na izborima koji su sudbinski. Ako sada promašimo, stavićemo katanac na Savez! - ističe Leković u razgovoru za Glas javnosti.[ antrfile ]

Predsednik Čukaričkog Aleksandar Mihailović izjavio je da je Petković samo dobar trener i da je prestar da bi „učio“ posao predsednika FSS.

- Ne želim da ulazim u bespotrebnu polemiku sa nekompetentnim ljudima. Dotičnom gospodinu mogu da poručim da nikako nije u pravu i da je Ilija Petković idealna ličnost za predsednika FSS. Priča o Petkovim godinama je obična glupost. Svakako najbolji primer za to sedi u našem susedstvu. Vlatko Marković je jedan od najstarijih fudbalskih čelnika u svetu, a FS Hrvatske sa njim beleži konstantne uspehe. Petković je dovoljno iskusan i kvalitetan čovek, kadar da pokrene srpski fudbal sa mrtve tačke - odgovara Leković.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/sport/glas-javnosti-10-07-2008/petko-ili-katanac