logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Monteno „siguran“ pobednik!

Budva definitivno spremno dočekuje svoj tradicionalni muzički festival, koji je ove godine nazvan „Pjesma Mediterana“.

Pored činjenice da je gotovo ceo grad okićen zastavama, bilbordima i plakatima koji najavljuju ovaj događaj „lakih nota“, juče smo bili u prilici da prisustvujemo probi orkestra, koji će prvi put na festivalskoj sceni u Budvi svirati - uživo! I realno, zvuče veoma dobro i kompaktno. Za dirigentskim pultom su se, tako, smenjivali Đelo Jusić, koji je ujedno i umetnički direktor „Pjesme Mediterana“, zatim Jovan Adamov i Vojkan Borisavljević. Imali smo priliku da čujemo zanimljive aranžmane, što će izvesno otežati posao stručnom žiriju, koji bi u ovoj kategoriji trebalo na kraju da dodeli nagradu.

- Mislim da je živa svirka veliki pomak za ovaj festival - kaže Jusić. - Znam da su prethodnih godina bili u modi plejbek i nasnimljena matrica, baš kao što je to slučaj i danas sa mnogim sličnim manifestacijama, pa muziciranje i pevanje uživo mnogi doživljavaju kao nešto što je povratak na staro. Ja se s tim, naravno, ne slažem, i smatram da je taj uslovni povratak, u stvari, veliki napredak za sve one koji vole zabavnu muziku i koji se bave ovom vrstom muzičkog izraza.

Nikada većeg obima scena, kvalitetna rasveta i odlično ozvučenje, koje radi „Megaton“ iz Kragujevca, veći broj kvalitetnih izvođača i dobro raspoloženje koje valjda na svakom koraku obećavaju da će od večeras do ponedeljka biti veoma zanimljivo u Budvi. Najzad, ovde se već uveliko šuška da će sigurno pobediti Kemal Monteno. Možda će tako i biti. Uostalom, kakav bi to bio muzički festival kada se unapred ne bi znalo ko će trijumfovati, što je već estradni specijalitet ovog podneblja.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/reflektor/glas-javnosti-28-06-2008/monteno-siguran-pobednik