logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Kasapio sekirom, a tela bacio u Dunav

STARA PAZOVA - Danijel Jakupek (26), zvani Žak, osumnjičen za ubistvo četvorogodišnjeg Luke Opačića i njegovog ujaka Vasilija Trbovića (26), priznao je da je počinio monstruozan zločin, ali je rekao da ne zna zašto je to uradio. Posle višečasovnog saslušanja pred istražnim sudijom Okružnog suda u Sremskoj Mitrovici, osumnjičeni je policajcima pokazao mesto ubistva koje se odigravalo kao u horor filmovima.

Prema nezvaničnim informacijama, Jakupek je zločin počinio u svojoj kući, u Beogradskoj ulici broj 44 u Novim Banovcima, gde su ga kobne večeri posetili Trbović sa svojim sestrićem. Posle izvesnog vremena osumnjičeni je ubrizgao opijum Vasiliju i Luki, i tada započeo satanistički ritual. Kako se pretpostavlja, uzeo je sekiru i počeo da kasapi tada još ošamućene žrtve. Uživao je dok je slušao njihove vapaje i vrisku. Posle do sada nezapamćenog masakra, tela dečaka i njegovog ujaka bacio je u Dunav, a sekiru kojom je izvršio zločin odbacio je u septičku jamu. NJihova iskasapljena i obezglavljena tela nađena su prekjuče na obali Dunava, nedaleko od kuće osumnjičenog. Prvi tragovi koje je policija videla na telu Trbovića i dečaka ukazivalo je da je reč o ubistvu, a kako je bilo poznato da su u ponedeljak krenuli u posetu Jakupeku klupko zločina je brzo počelo da se odmotava.

Kada ga je policija uhapsila, Jakupek je bio pod jakim dejstvom droge i nepovezano i konfuzno je pričao. Prilikom pretresa njegove kuće policija je našla brojnu literaturu o sektama, kao i knjigu o tome kako „secirati ljudski leš“, među kojima i knjige o Drakulinim načinima odsecanja delova tela.[ antrfile ]

Kakva se drama odigravala od ponedeljka kada se od 18 sati dečaku i njegovom ujaku gubi svaki trag utvrdiće istraga koju vodi Nebojša Starčević, istražni sudija Okružnog suda u Sremskoj Mitrovici. Po nalogu sudije, tela žrtava nalaze se na Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu kako bi se obdukcijom utvrdilo vreme smrti, ali i zbog pouzdane identifikacije. Rezultati obdukcije još nisu poznati. Istovremeno, žitelji Novih Banovaca i dalje su u šoku zbog nezapamćene tragedije. Tuga, lelek i plač odjekuju u ulici Svetosavskoj broj 51 u kojoj su živeli Trbović i njegov sestrić Luka. Roditelji Dragan i Vesna Trbović su ogorčeni na pisanja pojedinih medija. U njihovoj tuzi i bolu saučestvuju brojni prijatelji i komšije, koji ih neprestano obilaze i koji su šokirani situacijom koja ih je snašla. Neizvesnost koja je trajala nekoliko dana u Novim Banovcima konačno je otklonjena u petak, kada su tela pronađena na obali Dunava. Prema podacima dobijenim od policije, telo Luke Opačića pronađeno je u blizini nautičkog kluba, kod Ribarske ulice, a telo Vasilija na drugoj strani obale, kod naselja Đervina. Niko u Banovcima ne može da veruje da se sve ovo desilo. Od kako se zna da su Vasilije i Luka bile žrtve satanističkog obreda u ovom mestu vlada panika i sumnja da je Jakupek bio povezan sa grupom koja je učestvovala u „misterioznim nestancima“ ljudi iz opštine Stara Pazova. Otkako ga je policija uhapsila i posumnjala da je povezan sa nestankom Vasilija i Luke njegova kuća u Beogradskoj ulici broj 44 je pod stalnom prismotrom policije. Komšije koje žive tu u blizini kažu da je bio jako čudan, da se malo družio s ljudima i da su odranije znali da je koristio drogu.

- Ovako nešto ni u snu nisam mogla da pomislim da će se desiti. NJega sam ponekad viđala da je izlazio iz kuće, uvek spuštene glave i namršten. Ali da će ovako nešto učiniti, to mi ne izlazi iz glave. Zašto bar malog Luku nije ostavio. Šta mu je on kriv - rekla je Gordana K. jedna od komšinica osumnjičenog.

Jedan od komšija ispričao je da su Trbović i Jakupek bili bliski prijatelji. Žitelji Banovaca svedoče da je Jakupek slovio za „osobenjaka“.
- Nije izlazio često, i bio je zatvoren, pa je njegov život za većinu nas tajna. Ponekad smo ga viđali u obližnjoj kladionici, gde se zadržavao kratko - priča jedan od žitelja.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/glas-javnosti-02-09-2007/kasapio-sekirom-tela-bacio-u-dunav