Glas Javnosti

Otkriveno zašto je Lane Gutović izgubio ulogu Šoića

Kultura
Autor: Glas javnosti

Glumac Milan Lane Gutović nije se pojavio u poslednjoj, šestoj sezoni "Bele lađe", pa priznao da je pogrešio.

Srećko Šojić, kultni lik iz filma "Tesna koža" i serije "Bela lađa", obeležio je karijeru Milana Laneta Gutovića. Scenarista Siniša Pavić napisao je šest nastavaka i dalje veoma popularne serije u kojoj je legendarni Lane pokazao svoj neprikosnoveni talenat za komediju, a serija se prikazivala od 2006. do 2012. godine.

Međutim, poslednja sezona realizovana je bez Gutovića, koji je napustio projekat jer produkcija nije mogla da izađe u susret njegovim zahtevima. Naime, Lane je od produkcije tražio honorar od 70.000 evra za snimanje šeste sezone "Bele lađe", što je 7.000 evra po epizodi!


Foto: fejsbuk

Prilikom dogovora pre početka snimanja celog serijala rekao sam cifru koja mi odgovara. Posle tri godine se ispostavilo da ja to, ustvari, nisam ni rekao. Već tada sam odlučio da ne igram više u društvu u kome je moguće tako nešto, ali sam shvatio da bih time doveo u neprijatnu situaciju Gospodina Pavića i Tijanića. Potpisao sam novi ugovor i posle dve godine se utvrdilo da sam ovoga puta, doduše, rekao, ali da se nije tako razumelo. Ugovore sam potpisivao, a da ih nisam čitao. Zbog toga sam za sve što mi je uskraćeno lično kriv - ispričao je tada Lane, pa dodao:

- Taj poslednji ugovor sastavio sam lično i pročitao ga na sastanku pred svima na RTS. S obzirom na to da nisu želeli da mi isplate željeni novac napustio sam snimanje serije i to je jedini razlog zbog kojeg sam to učinio - objasnio je on.

Gutović je istakao da je uvećanim honorarom želeo da nadoknadi sve ono što mu je prethodnim ugovorima bilo uskraćeno.


Smatrao sam da je uspeh serije i lika koji sam tumačio dovoljan da se oko finansija ne uznemiravam i da o tome treba da vode računa oni ljudu koji od moga rada imaju najveći profit. Jasno je da sam se prevario - rekao je tada Gutović, pa priznao

- Znam da sam ispao budala i to me pogađa, a ko igra druge uloge nije mi važno.

Kreatori serije su zbog ovog Lanetovog poteza njegov lik u šestoj sezoni poslali u zatvor, a glavni lik preuzeo je Šojićev kum u seriji Baćko kojeg je glumio Branimir Brstina.

- Dobro sam se snašao u ulozi Baćka. Imao sam malo treme jer sam od Laneta koji je zaštitni lik ove serije preuzeo glavnu rolu,  sam se brzo ukopio - izjavio je tada Brstina.

Lane Gutović preminuo je 25. avgusta 2021. godine u Beogradu.



Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR