Glas Javnosti

I ĐACI ZNAJU DA MESE SLAVSKE KOLAČE: Evo ko je najuspešniji

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na nedavno održanoj Pekarijadi i Domijadi učenici iz Pirota bili su uspešni u više kategorija takmičenja.

Učenici Mlekarske škole “Dr Obren Pejić” sa domom učenika doneli su u Pirot tri medalje sa Pekarijade u Aleksincu i Domijade u Knjaževcu. Oni su bili najuspešniji u pravljenju slavske pogače, umetničke fotografije i etno muzike.

U konkurenciji od 80 slavskih kolača, najbolji je bio onaj koji je napravila Piroćanka Bojana Radev.

Najpre su, u petak, mladi pekari drugog i trećeg razreda Mlekarske škole imali zapažen nastup u Aleksincu na Pekarijadi koju organizuje Biotehnološka škola Šumatovac. Pored lepog druženja, razmena ideja i novih tehnoloških inovacija iz pekarstva, doneli su i nagradu za osvojeno drugo mesto u kategoriji najlepše slavske pogače - navode iz Mlekarske škole.

Foto: Mlekarska škola Pirot

Priliku da se takmiče imalo je još osmoro učenika drugog i trećeg razreda, a mentori su im bili Žarko Stojanović i Radosav Pejčić.


Dan kasnije, na Domijadi u Knjaževcu, stanar doma pri Mlekarskoj školi Viktor Aleksić osvojio je prvo mesto u kategoriji najbolje umetničke fotografije, dok je Staša Golubović osvojila četvrto mesto u kategoriji etno muzike sa pesmom “Petlovi, mori pojev”.

Njima su pomagali vaspitači Nele Vučićević, Dragana Đorđević, kao i upravnik doma Milan Surlandžis, navode iz Mlekarske škole.

Glas javnosti/Južne vesti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR