logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Zilkić: Terzićeva može do medalje

NOVI PAZAR - Atletski trener iz Novog Pazara Rifat Zilkić rekao je danas uoči odlaska u Barselonu na Svetsko juniorsko prvenstvo, da očekuje da se reprezentativke Amela Terzić i Teodora Simović plasiraju u finale na 1.500 metara i da se Terzićeva kasnije uključi u borbu za medalje.

"Amela Terzić je, kao dvostruka šampionka Evrope, favorit za najviši plasman, dok se oporavljena Simovićeva, koja se vraća na veliku scenu posle dvogodišnje pauze, nametnula odličnim nastupima i mogla bi da se nađe u finalu", rekao je Zilkić radiju Sto plus.

On je ocenio da su ove dve reprezentativke Srbije kvalitetno trenirale na Kopaoniku i u Kragujevcu, gde su se provele poslednjih mesec dana.

"Samo učešće dva takmičara u jednoj disciplini na najjačem juniorskom takmičenju je uspeh, jer one su ispunile zahtevne kriterijume Međunarodne atletske federacije. Ipak, pokazatelji koje smo imali na poslednjim kontrolnim treninzima govore da Terzićeva može i korak dalje", kazao je Zilkić.

Amela Terzić je prošle godine u Talinu osvojila titule juniorske prvakinje Evrope na 1.500 i 3.000 metara, dok je 2009. godine na Svetskom prvenstvu u Bresanoneu bila treća mlađa juniorka na 1.500 metara.

"Ona je spremna za sve izazove i promene ritma na stazi, iako bi joj odgovarala mirnija trka. Realno, na 1.500 metara se očekuje žestok okršaj reprezentativki Etiopije i Kenije, što bi Amela trebala da iskoristi i uključi se u borbu za mesto na pobedničkom postolju", zaključio je Zilkić.

Polufinalne trke na 1.500 metara na programu su 13. jula, dok je finale u toj disciplini zakazano dva dana kasnije. Osim Amele Terzić i Teodore Simović, Srbiju će u Barseloni predstavljati još Marija Stambolić (800 metara), Marija Vučenović (koplje), Sara Savatović (kladivo), Miloš Raović (400 metara), Nemanja Kojić (800 metara), Nikola Čanković (disk) i Dino Dodig (desetoboj). Sa juniorskom reprezentacijom će biti i Snežana Jolović kao šef delegacije, vođa tima Edin Zuković, fiziotarapeut Branko Penić i treneri Rifat Zilkić, Dragiša Đorđić i Slobodan Nidžović. Svetsko prvenstvo u atletici za juniorke i juniore održaće se u Barseloni od 10. do 15. jula.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/sport/glas-javnosti-07-07-2012/zilkic-terziceva-moze-do-medalje