Glas Javnosti

Ronaldo prodao svoj brazilski klub

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo objavio je danas prodaju Kruzeira, kluba čiji je vlasnik postao pre dve godine.

"Moja misija je ostvarena. Cilj je bio da obnovim Kruzeiro, da ga vratim tamo gde mu je mesto i da ga predam pravoj osobi", rekao je svetski šampion iz 2002. godine na konferenciji za novinare u Belo Orizonteu.

Uz njega bio je i novi vlasnik kluba, Pedro Lourenso, milioner koji je na čelu jednog od glavnih supermarketa u zemlji.

Detalji o prodaji nisu saopšteni, ali lokalni mediji navode da će novi vlasnik, kao i njegov prethodnik, imati 90 odsto akcija za iznos procenjen na 600 miliona reala (110 miliona evra).


U decembru 2021, Ronaldo je za iznos od oko 400 miliona reala preuzeo 90 odsto akcija Kruzeira, kluba u kojem je započeo karijeru 1993. godine.

Četvorostruki šampion Brazila i dvostruki osvajač Kupa Libertadored, ekipa Kruzeira se borila kroz finansijsku i krizu upravljanja koja je dovela do njegovog ispadanja u drugu ligu 2019. godine.

Kruzeiro se odmah vratio u elitu pod vođstvom Ronalda, koji je prepolovio dug kluba, trenutno sedmog u brazilskom šampionatu.

Bivši igrač PSV-a, Intera, Barselone i Real Madrida je ipak bio na meti kritika prošle godine zbog rezultata koji su se smatrali razočaravajućim jer je Kruzeiro sezonu završio na 14. mestu.


"Kruzeiro je bio na intenzivnoj nezi, a sada se udobno odmara u bolničkom krevetu", rekao je Ronaldo, prenevši svom nasledniku zadatak da klub iz Belo Orizontea napravi ponovo velikim u Brazilu.

"Svestan sam da je to težak zadatak, ali sam spreman", odgovorio je Pedro Lourenso.

Glas javnosti/K04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR