Glas Javnosti

RADE BOGDANOVIĆ SUROVO ISKREN:Mlad, a tako pokvaren!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Gostujući u Jutarnjem programu, fudbalski analitičar u prvi plan je stavio arbitra prethodnog večitog derbija pri analizi meča.

Nekadašnji fudbaler, sada poznati analitičar i čest gost emisija posvećenih najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, Rade Bogdanović gostujući u Jutarnjem programu na TV "Prva" analizirao je sva dešavanja na 173. večitom derbiju.

Zvezda je posle preokreta savladala ekipu Partizana sa 3:2, čime je stigla do prednosti od 10 poena u odnosu na večitog rivala na šest kola do kraja Superlige Srbije.


Pre svega, Rade Bogdanović je istakao kako je večiti derbi ličio na onaj prošli, da je bilo dosta tempa i golova, što nije bio slučaj u nekim ranijim godinama.

- Ovaj poslednji derbi bio je jako sličan onom prošlom, jako dinamičan, sadržajan, otvoren, bez preteranih taktičkih nadmudrivanja. Jedan derbi jako efikasan, sa dosta šansi. Dobra utakmica Crvene zvezde. Vidi se tu da je trener Vladan Milojević dosta toga posložio u svom timu. Crvena zvezda je bila dosta bolja od Partizana. Treba biti realan i reći to. Stvorila je dosta više šansi. Ona ima problem u toj završnici, ali eto opet je dala tri gola - rekao je Bogdanović.

Rade Bogdanović se zatim osvrnuo na igru Partizana, za koji kaže da uvek dobro otvori, a loše zatvori meč.

- Partizan je dobro otvorio meč. Sjajna šansa Baždara, nije bila dobra završnica, ali je posle postigao taj gol glavom. Partizan to uvek dobro otvori, a na kraju loše završi. Jedan tim koji nema dobar balans. Ima četvoricu u poslednjoj liniji od kojih trojica nisu po standardu Partizana. Ubitačan napad imaju za srpske i balkanske prilike, dobar vezni red, ali nema bodova, nema titula bez jake odbrane - dodao je Rade.

Međutim, odbrana je ta koja je problematična kada je igra Partizana u pitanju.


- Partizan ima samo taj problem sa odbranom, nisu je dobro selektirali, nisu je dobro uigrali, jako puno golova primaju iz prekida, kroz pas, kroz igru. Ne možete praviti rezultat bez bedema ispred svog gola. Ona je poremećena od početka prvenstva. Treba biti iskren. Poremećena od avgusta, onaj ko je selektirao je napravio grešku. Trojica od četvorice u zadnjoj liniji nemaju mesto u Partizanu - objasnio je Bogdanović.

Potom se Bogdanović dotakao vruće tačke prethodnog derbija, a to je suđenje Pavla Ilića zbog kojeg je Partizan reagovao sa nekoliko saopštenja.

- Ja moram da kažem da je Crvena zvezda bolji tim od Partizana, ali isto tako moram da kažem kada je reč o prvom penalu, bio je sto posto. Prelomni trenutak dogodio se u 90. minutu, kada je prvo utakmica produžena za 15 minuta pri rezultatu 2:1 za Partizan, što je nezapamćeno. Ajde da su navukli na 10, ali gde na 15 - nije bila jasna Bogdanoviću odluka Ilića, posle čega je nastavio:

- Imamo VAR, imamo te tehnologije, ali uvek sam govorio čovek je najpokvarenije biće na kugli zemaljskoj i njegova je uvek poslednja, o ovaj sudija je ponovo pokazao da je pokvaren! Rekao sam na prošlom derbiju - mlad, a mnogo pokvaren. On je tu doveden da drži sve pod kontrolom i dobro navlači. Navukao je, ono je bio faul. Ja sam igrao špica i dobro znam šta se svira, a šta se ne svira. To je bio presudan momenat na utakmici koja je bila jako kvalitetna, dinamična, igrala se za publiku. Onda dođe tamo neki čuvar u zatvoru i pokvari sve. Mi danas pričamo o njemu nesrećniku, umesto da pričamo o nekim lepšim temama. Pri tom je dva puta delegiran uzastapno da sudi derbi - objasnio je Bogdanović.

Glas javnosti T02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR