logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Od sutra preko obilaznice oko Beograda

BEOGRAD - Deonica Koridora 10 na obilaznici oko Beograda, od Batajnice do Dobanovaca i od Orlovačke petlje do tunela Straževica u četvrtak će biti otvorena za saobraćaj, što će doprineti izmeštanju teškog saobraćaja van gradskog jezgra.

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić kazao je novinarima, prilikom poslednjeg obilaska završnih radova, da je to jedan od najtežih objekata na Koridoru 10. "Srbija i Beograd uložili su veliki napor da bi tu obilaznicu doveli u funkciju, a od sutra ona će da služi građanima ove zemlje i posebno prestonice", naglasio je ministar Mrkonjić.

Mrkonjić je dodao da će ceo saobraćaj koji sada opterećuje grad, ići tim putem, od Batajničke petlje ka autoputu Beograd-Zagreb i dalje ka Nišu.

Ministar je izrazio zahvalnost gradskim vlastima za pomoć u završetku tog velikog projekta, dodavši da će i dalje raditi zajedno.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić je istakavši da će od sutra biti u funkciji 40 kilometara obilaznice oko Beograda, ocenio da je to sjajna stvar za Beograd i za Srbiju, jer će izmestiti teški saobraćaj iz glavnog grada.

"Ovo je važna investicija na delu Koridora 10 koja pokazuje da i u vreme krize država i društvo imaju snage da rade ovako velike projekte", naglasio je Antić.

Antić je izrazio zahvalnost i državi Srbiji i Ministarstvu za infrastrukturu, što su dali ogroman doprinos da ta deonica obilaznice bude otvorena i naglasio da je posebno zahvalan radnicima koji su radili na izgradnji saobraćajnice.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/beograd/glas-javnosti-02-05-2012/od-sutra-preko-obilaznice-oko-beograda