logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Pomoć starima u Starom gradu ubuduće besplatna

BEOGRAD - Usluga pomoći u kući najstarijim sugrađanima, u okviru projekta koji sprovodi opština Stari Grad, ubuduće će u potpunosti biti besplatna i omogućiće da se u okviru istih budžetskih sredstava broj korisnika poveća sa sadašnjih 80 na 120, saopšteno je danas iz te opštine.

U saopštenju se navodi da je u okviru projekta pomoći najstarijim sugrađanima, koji se uspešno sprovodi od 2009. godine, finansirana obuka i stručno usavršavanje gerontodomaćica.

Krajem marta, 38 žena dobilo je sertifikate o završenoj obuci za obavljanje poslova gerontodomaćica Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu.

"U želji da neophodnu pomoć starima na našoj opštini proširimo i kvalitetno unapredimo, rešili smo da ovu uslugu oslobodimo plaćanja participacije.Tako će usluga pomoći u kući, u okviru projekta koga sprovodi naša opština, biti od sada u potpunosti besplatna i omogućiće da se u okviru istih budžetskih sredstava broj korisnika poveća sa sadašnjih 80 na 120", rekao je član Veća gradske opštine Stari grad Risto Raco, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će usluge gerontodomaćica ubuduće najstariji sugrađani dobijati kontinuirano, bez prekida i prema realnim potrebama.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/beograd/glas-javnosti-02-05-2012/pomoc-starima-u-starom-gradu-ubuduce-besplatna