logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Sumnjivi i za transfer Nemanje Vidića

BEOGRAD - Okružno tužilaštvo u Beogradu juče je, na dan za kada je zakazano saslušanje Dragana Džajića i Vladimira Cvetkovića povodom sumnji da su zloupotrebili položaje u FK Crvena zvezda prilikom transfera Zorana NJeguša u madridski Atletiko 1998. godine, podnelo protiv Džajića nov zahtev za proširenje istrage sumnjičeći ga za još jednu zloupotrebu, ovaj put navodno učinjenu prilikom transfera Nemanje Vidića u moskovski Spartak. Novim zahtevom obuhvaćen je i trećeosumnjičeni Miloš Marinković, a terete se za prisvajanje, kako je saopštilo Republičko tužilaštvo, dva miliona evra.

Džajić i Cvetković u Palatu pravde juče su dovedeni nešto pre isteka redovnog radnog vremena, i to pošto su novinari udaljeni iz zgrade. U vreme zatvaranja ovog izdanja epilog njihovog privođenja nije bio poznat, a trebalo je da se izjasne na navode Tužilaštva, koje ih sumnjiči da su u slučaju NJeguša protivpravno prisvojili ondašnjih 3,5 miliona maraka.

O tome hoće li istraga biti proširena, trebalo bi da odluči istražni sudija, pošto sasluša osumnjičene i razmotri priložene dokaze Tužilaštva ili, eventualno, ako bude nekih neslaganja, o tome odluči Krivično - vanpretresno veće Okružnog suda.

Džajić, Cvetković i Marinković su u Okružnom zatvoru u Beogradu od hapšenja 5. februara. Lisice su im škljocnule pred kamerama zbog sumnje da su zloupotrebili službene položaje prilikom transfera fudbalera Gorana Drulića u špansku Real Saragosu i prisvojili oko 5,1 miliona evra.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/glas-javnosti-02-04-2008/sumnjivi-i-za-transfer-nemanje-vidica