Glas Javnosti

Beogradsko naselje Rakovica "pliva" u fekalijama !!! (VIDEO, FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Da ne znate da se nalazite u Beogradu, u urbanom Beogradskom naselju Rakovica pomislili biste da ste u nekoj ruralnoj sredini bez kanalizacije, struje, puta....

Proleće Gospodnje 2024. godine, maj, sve procvetalo i miriše u Rakovici naročito na kanalizaciju i fekalije koje se uredno sa vodom i toalet papirom izlivaju niz ulice !!!



Bilo bi dobro da je prvi put pa ko veli "rešiće se problem"...nije, ovo je hiljaditi put. Građani ovog Beogradskog naselja su očajni. Očajni  su jer su nadležni iz "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" izlazili na teren hiljadu puta i svaki put je sistem "drži bure vodu dok majstori odu"....Tragično je to što je upravo na tom mestu, toj ulici "OŠ" Nikola Tesla, obdanište "Dimitrije Kuturović" kao i "Dom zdravlja Rakovica" u neposrednoj blizini je i nedavno uređena "Železnička stanica Rakovica" čiji prilaz podseća na scene iz horor filma i imate utisak da će iz trave i grmlja izaći neko davno izumrlo čudovište....smrad koji se širi se rečima ne može opisati.


Foto: Glas javnosti

Tim putem svakodnevno prolazi veliki broj ljudi i zaista je sramotno kako to izgleda i kako se oseća....Neverovatno je da u 21. veku ugledate otvoreno slivanje u kanalizacioni sistem, znači cevi koje bi trebalo da vode u centralnu kanalizaciju ne postoje !!!


Foto: Glas javnosti

 Smrad koji se širi tokom letnjih meseci je nesnosan. Jasno je svima koji žive u Rakovici da u blizini pa sve do Topčiderskog parka protiče rečica Topčiderka koja baš u delu o kom pričamo pravi neku vrstu kanala koja je ništa drugo do obična žabokrečina puna pacova, miševa i drugih izvora zaraze.
 

Foto: Glas javnosti

Žalosno je što je to tako već sigurnih 50 godina unazad ali i problematično što se u međuvremenu izgradilo na desetine novih zgrada a kanalizacioni sistem ostao isti...Rakovica inače pored Čukarice važi za najzeleniju Beogradsku opštinu i ovo što se dešava sa čestim izlivanjem kanalizacije bez da pada neka veća kiša je nedopustivo.

Tužno je i sramotno i za čutavu "Opštinu Rakovica" za koju se zna da predsednik i odbornici pripadaju vladajućoj stranci i kada se Beograd gradi i gradi dozvole da stanovnici pomenute opštine svakodnevno šetaju kroz fekalije i udišu smrad istih !!!

Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR