logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Nadvožnjak u Radničkoj zatvoren noću za vikend

BEOGRAD - Zbog radova na postavljanju šipova u zoni saobraćajne petlje „Radnička” nadvožnjak u Radničkoj ulici („Tobogan”) biće zatvoren u petak uveče od 23 časa do subote ujutro do 8 časova.

Ovaj nadvožnjak biće zatvoren i noću između subote i nedelje od 23 do 8 časova, što dovesti do izmena u saobraćaju.

Zbog zatvaranja nadvožnjaka vozila koja se kreću iz smera centra grada ka Banovom brdu i Obrenovcu preusmeravaju se u podvožnjak u zoni hale XIV Beogradskog sajma, a kod „Jugopetrola” vraćaju se u saobraćajne trake namenjene ovom smeru kretanja.

Zatvara se za saobraćaj deo Radničke ulice, u smeru od Banovog brda (Obrenovca) ka centru grada (Beogradskom sajmu) i to u delu od Paštrovićeve ulice do podvožnjaka u Radničkoj ulici.

Vozila koja dolaze iz smera Obrenovca kreću se Radničkom ulicom do raskrsnice sa Paštrovićevom, preusmeravaju se u Paštrovićevu ulicu do saobraćajne petlje kod Hipodroma, gde će moći levo da skrenu prema Beogradskom sajmu ili desno prema Miloševom konaku, prema ulici Teodora Drajzera, Rakovičkom putu i Bulevaru vojvode Putnika. Vozila koja se kreću iz smera Banovog brda prema Beogradskom sajmu i centru grada preusmeravaju se iz Visoke u Paštrovićevu prema saobraćajnoj petlji kod Hipodroma.

Zabranjuje se kretanje teretnih vozila preko 3,5 tona u ovom periodu. Saobraćajnom signlizacijom definisana je dozvoljena trasa kretanja. Teretna vozila koja dolaze iz Savske ulice neće moći da nastave pravo Bulevarom vojvode Mišića pored Sajma, nego će biti usmerena levo na auto-put prema Nišu, a odatle Kružnim putem mogu da se vrate na Ibarsku magistralu. Teretna vozila koja prilaze gradu sa obilaznice, Ibarske magistrale i Savske magistrale mogu se prestrojiti na petlji Orlovača na Kružni put. Teretna vozila koja dolaze sa Pančevačkog mosta, a cilj im je Ibarska magistrala, treba da se kreću trasom: Mije Kovačevića, Ruzveltova, Dimitrija Tucovića, Batutova, Bulevar kralja Aleksandra, Gospodara Vučića, Vojislava Ilića na auto-put prema Nišu i odatle Kružnim putem do Ibarske magistrale.

Vozila javnog gradskog prevoza u pomenutom periodu kretaće se na sledeći način: vozila sa linija broj 23, 37, 51, 52, 53, 58, 88, minibus linija E2, E5 i noćnih linija 37, 51 i 56 će u smeru ka centru grada, od Visoke saobraćati desno ka Paštrovićevoj, Paštrovićevom, preko saobraćajne petlje kod Hipodroma i Bulevarom vojvode Mišića do redovne trase. Na izmenjenom delu trase neće biti uspostavljana privremena stajališta. Vozila sa linija broj 56, 89, 91, 92, 511, 551 i 552 će od raskrsnice Paštrovićeve i Radničke ulice saobraćati Paštrovićevom, zatim preko saobraćajne petlje kod Hipodroma i Bulevarom vojvode Mišića do redovne trase. Vozila sa linije broj 87 od raskrsnice ulica Zrmanjska i Kirovljeva kretaće se ulicama: Zrmanjska, Požeška,Đorđa Ognjanovića i Lazarevačkim drumom do naselja Čukarička padina. Pomenute linije će se u smeru ka Banovom brdu kretati redovnim trasama.

U smeru ka centru grada, za vreme trajanja radova, privremeno se ukidaju autobuska stajališta „Gospodarska mehana”, „Fabrika šećera” i „Jugopetrol”.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/beograd/glas-javnosti-06-04-2012/nadvoznjak-u-radnickoj-zatvoren-nocu-za-vikend