logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Loš prijem do loše realizacije

Seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je na startu petog Memorijala „Hubert Vagner“, a bolji od „orlova“ bili su Holanđani, koji su preksinoć u 1. kolu savladali Srbiju sa 3:1 (20:25, 25:21, 25:21, 25:23).

- Imali smo mnogo tehničkih grešaka, a nismo ni servirali dobro. Ovo je naša prva utakmica u ovom periodu priprema i mislim da u nastavku turnira moramo odigrati bolje. Naravno, primarni cilj će biti da smanjimo greške i popravimo servis - naglasio je Ivan Miljković, korektor.

Selektor Igor Kolaković zna u čemu je „tajna poraza“ i ne uzbuđuje se preterano zbog nešto lošijeg izdanja naše selekcije, a uveren je i da će vrlo brzo stvari doći na svoje mesto.[ antrfile ]
- Očigledno je da nam je nedostajalo energije koju smo potrošili u dosadašnjem radu i putovanju u Poljsku. Osvajali smo i gubili poene u kontinuitetu. U drugom i trećem setu smo imali priliku da se rezultatski odvojimo, ali je nismo iskoristili. Tačnije, Holanđani su od drugog tehničkog odmora, u svakom setu, igrali agresivnije i imali inicijativu - rekao je Kolaković.

Selektor Srbije dodaje da meč obeležio i loš prijem njegovih izabranika.
- Istina, nismo detaljno radili na tom elementu, ali to nije opravdanje. Loš prijem je izazvao i lošu realizaciju napada. Poraz ne prija, ali je svakako koristan jer ćemo iz njega izvući pouke. Svesni smo da imamo još dovoljno vremena da radom ispravimo nedostatke i da napredujemo - istakao je Kolaković.
Srbija je sinoć u 2. kolu u Elblagu igrala protiv Nemačke, dok će danas „orlovi“ ukrstiti koplja sa Velikom Britanijom, a sutra i prekosutra redom sa selekcijama Slovačke i Poljske.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/glas-javnosti-17-08-2007/los-prijem-do-lose-realizacije