logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Pomoć roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca

BEOGRAD - U Skupštini grada Beograda uručena su rešenja o novčanoj podršci roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca. Porodice su dobile rešenje za pomoć u iznosu od dve, tri, četiri ili pet prosečnih plata, zavisno od starosti dece, a najavljeno je da bi novac trebalo da dobiju do kraja ove godine.

Zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić najavio je da će grad podneti inicijativu da najugroženije porodice dobiju prednost pri dodeli socijalnih stanova.

"Biće inicijative da određene socijalno ugrožene porodice u idućem periodu budu 'pozitivno diskriminisane" i da imaju prednost pri dobijanju socijalnih stanova", kazao je Krkobabić i izrazio nadu da će prvi ključevi tih stanova biti uručeni naredne godine.

Ove godine, pomoć grada dobiće 89 porodica trojki, četvorki i duplih blizanaca koje imaju ukupno 285 dece. Među njima je najviše porodica koje imaju trojke, više od 70, kao i dve porodice sa četvorkama.

Skupština grada Beograda od 2004. godine pruža finansijsku pomoć roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca.

U tu svrhu je ove godine izdvojeno 12.762.673 dinara. Roditelji dece predškolskog uzrasta dobijaju dve prosečne zarade u septembru u Beogradu, 96.748 dinara, a roditelji dece studenata pet prosečnih zarada, odnosno 241.870 dinara.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/beograd/glas-javnosti-14-12-2011/pomoc-roditeljima-trojki-cetvorki-i-duplih-blizanaca