logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

NS: Što pre raspisati vanredne parlamentarne izbore

BEOGRAD - Potpredsednica Nove Srbije (NS) Dubravka Filipovski izjavila je da je neophodno što pre raspisati vanredne parlamentarne izbore, dodaju da će ova "vruća jesen" pokazati da je to trebalo da se uradi onda kada su to oni tražili.

"Sada kada je nova školska godina na pomolu i kada će najverovatnije poskupeti energenti pred zimu, ljudi će se suočiti sa problemima za koje sadašnja vlada nema rešenje", rekla je Filipovski.

Prema njenim rečima, od septembra se predviđa otpuštanje novih 40.000 zaposlenih, dugovi u privredi su sve ozbiljniji problem, a Srbija se nalazi među pet najrizičnih zemalja za ulaganje u Evropi.

Filipovski je istaklam da su do sada mnoge zemlje pokrenule i primenile antikrizne mere, dok je srpska vlada to uradila na telefonskoj sednici i to, kako je rekla, "radi reda, da bi se nešto preduzelo".

"Te antikrizne mere nisu dovoljne i ozbiljne i teško iko može da poveruje u njihovo sprovođenje", naglasila je ona, dodajući da zbog toga NS predlaže dve nove mere koje vlada treba da preduzme.

"Prva je da svi potencijali, celokupan novac budu usmereni u razvoj realne ekonomije, u razvoj poljoprivrede, infrastrukture, energetike i građevinsrstva. Prethodne krize pokazuju da su najbolje prošle države sa jakom realnom ekonomijom", objasnila je Filipovski.

Filipovski je rekla da je druga mera, koju predlaže NS, hitna promena četiri politike - monetarne, spoljnotrgovinske, agrarne i fiskalne.

"To je nešto što je u ovom trenutku neophodno, što je poznato i širem broju ekonomista i onima koji vode ovu državu, ali očigledno da imaju problem da primene te antikrizne mere na pravi način", zaključila je Filipovski.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/politika/glas-javnosti-17-08-2011/ns-sto-pre-raspisati-vanredne-parlamentarne-izbore