logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Kupanje na "Olimpu" od 6. avgusta, prvi dan besplatno

BEOGRAD - Četiri renovinarana bazena u Sportskom centru "Olimp" na Zvezdari, namenjena mališanima, neplivačima, plivačima i pristupačna osobama sa invaliditetom, primiće prve kupače u subotu, 6. avgusta.

- Na otvaranju kupališne sezone biće organizovan bogat program posvećen sportovima na vodi, koncert i prezentacija latino plesova, a bazene će tog dana obići i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas - rekla je direktorka Sportskog centra "Olimp" Vesna Rosić, dodajući da će u subotu ulaz biti besplatan za sve posetioce.

Plivalište na "Olimpu", u ulici Vjekosava Kovača, na kome se nalaze bazen za neplivače i decu, kao i rekreativni i vaterpolo bazen, moćiće da primi i do 2.000 kupača.

Najveći bazen je dubok dva metra, a najmanji 60 centimetara, dok je iz bezbednosnih razloga ukinuta skakaonica, ali je u sklopu bazena sada napravljen teren za odbojku na pesku.

Svaki bazen ima zaseban sistem za prečišćavanje vode sa najmodernijim mehanizmom koji, osim što čisti vodu, omogućava ekološki pristup i vrhunsku higijenu za kupače.

Dnevna karta za Olimp koštaće 250 dinara, dok će noćno kupanje koštati 150 dinara, a oni koji žele ležaljke moraće da dodaju još 50 dinara, za čuvanje stvari u kaseti takođe 50, dok će jednočasovno iznajmljivanje terena za odbojku na pesku koštati 400 dinara.

- SC "Olimp" i ove godine organizuje besplatnu školu plivanja za najmlađe, koja će se održavati od osam do 10 sati, dok će svi osnovci, uz đačku knjižicu, moći svake srede besplatno da se kupaju - navela je Rosićeva.

Iznad kompleksa bazena, nedavno je otvoreno i klizalište sa podlogom od suvog leda, koje će raditi tokom cele godine, tako da će kupači pravo iz vode moći da stanu na led. Jedan sat klizanja košta 350 dinara za odrasle ili 250 dinara za decu mlađu od sedam godina, a u navedene cene uračunato je i iznajmljivanje klizaljki.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/beograd/glas-javnosti-02-08-2011/kupanje-na-olimpu-od-6-avgusta-prvi-dan-besplatno