logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Proglašen Plato Milana Mladenovića

BEOGRAD- Ploču sa natpisom Plato Milana Mladenovića, frontmena rok grupe "Ekatarina velika",  na prostor ispred Doma omladine otkrio poslednji menadžer EKV-a Dušan Ercegovac.

Odluku da se prostor ispred Doma omladine nazove po Mladenoviću donela je u junu Skupštine grada Beograda, a inicijativu je u martu pokrenula Liberalno-demokratske partije (LDP) koju je podržalo više od 10.000 građana.

Šef odborničke grupe LDP-a u Skupštini grada Dejan Ranđić rekao je da je inicijativu putem društvenih mreža podržalo više od 20.000 građana.

Ranđić se zahvalio odbronicima što su prihvatili predlog LPD-a i najavio da će biti pokrenuta inicijativa da plato dobije drugačiji izgled.

"Na ovaj način odaćemo zahvalnost onima koji su na pozitivan način uticali na naše živote, i koji će uticati na živote nekih novih generacija", rekao je on.

Mladenović je rođen je 21. septembra 1958. godine u Zagrebu, a početkom 1982. godine, osnovao je grupu Katarina II, potom Ekatarinu Veliku, koja je u toku svog postojanja izdala devet albuma, sa pesmama koje su obeležile to vreme - "Par godina za nas", "Oči boje meda", "Ljubav", "Krug", "Dum-dum", "Neko nas posmatra". Mladenović umro je 5. novembra 1994. u Beogradu.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/beograd/glas-javnosti-15-07-2011/proglasen-plato-milana-mladenovica