logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Šarančić izlazi iz pritvora, sud prihvatio jemstvo

BEOGRAD- Bivši direktor Železnica Srbije Milanko Šarančić mogao bi u petak da izađe iz pritvora, pošto je Specijalni sud prihvatio jemstvo u vrednosti od oko 710.000 evra, izjavio je njegov advokat Goran Petronijević.

Šarančić je u pritvoru od hapšenja, 2. juna 2010. godine, a Specijalno tužilaštvo ga tereti kao organizatora grupe koja je oštetila Železnice Srbije za 1,2 miliona evra.

Petronijević je rekao da je sud prihvatio jemstvo u nekretninama i da je Šarančić založio porodičnu kuću u Vrnjačkoj Banji i restoran njegovog brata "Horizont" na Goču sa svim pratećim objektima.

"Očekujemo da se upiše hipoteka na nepokretnosti i posle toga se stiču uslov da Šarančić bude pušten iz pritvora. Sud je doneo rešenje koje je postalo pravosnažno, tužilaštvo se saglasilo i ostalo je samo da se upiše hipoteka u korist Republike Srbije, odnosno Okružnog suda u Beogradu", rekao je Petronijević.

Petronijević je naveo da je Šarančićeva porodica uložila svu svoju imovinu da bi on bio pušten iz pritvora, i dodao da je restoran Šarančićevog brata "Horizont" procenjen na 490.000 evra, dok je ostatak do 710.000 evra vrednost porodične kuće.

Advokat je objasnio da će hipoteka biti obrisana ako Šarančić bude oslobođen, a da će važiti do početka izdržavanja zatvorske kazne ako eventualno bude pravosnažno proglašen krivim i osuđen.
Suđenje Šarančiću počelo je 27. januara pred Specijalnim sudom.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/hronika/glas-javnosti-08-07-2011/sarancic-izlazi-iz-pritvora-sud-prihvatio-jemstvo