logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Trivunac osuđen na 15 dana zatvora

BEOGRAD- Lider Anarho-sindikalističke inicijative Ratibor Trivunac osuđen je na 15 dana zatvora i poslat u Padinsku Skelu na izdržavanje kazne zbog kršenja javnog reda i mira i nedozvoljenog okupljanja prilikom demonstracija protiv NATO-a u Beogradu tokom proteklog vikenda.

Vršilac funkcije predsednika Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović izjavio je da je Trivuncu kaznu u nedelju izrekao dežurni sudija za prekršaje.

Kako eventualno ulaganje žalbe Višem prekršajnom sudu u ovim postupcima ne odlaže sprovođenje kazne, Trivunac je odmah poslat na izdržavanje u zatvor u Padinskoj Skeli, ukazao je v.d. predsednika gradskog prekršajnog suda.

On i još petoro optuženih za bacanje dva "molotovljeva koktela" na Ambasadu Grčke u Beogradu 24. avgusta 2009. godine, oslobođeni su optužbi za izazivanje opšte opasnosti tim činom i čekaju pravosnažnost presude.

Predmet protiv tih šest anarhista je po žalbi tužilaštva prosleđen Apelacionom sudu u Beogradu, koji može da potvrdi oslobađajuću presudu, ili da je ukine i postupak vrati na novo suđenje.

Oni su bili uhapšeni 3. septembra 2009, a iz pritvora su pušteni 17. februara 2010. godine.

Više tužilaštvo u Beogradu je ovu grupu prvobitno optužilo za terorizam, ali je kasnije, prekvalifikovalo optužnicu.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/hronika/glas-javnosti-17-06-2011/trivunac-osudjen-na-15-dana-zatvora