logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Radnici Partizanskog puta blokiraju Koridor 10?

BEOGRAD - Radnici građevinskog preduzeća "Partizanski put" iz Beograda protestovali su i danas ispred Agencije za privatizaciju u centru Beograda i najavili da će sutra blokirati Koridor 10, na deonici kod Feketića.

Kako je rekla poverenica sindikata u toj firmi Vesna Čikarević 610 zaposlenih u tom preduzeću zahtevaju isplatu sedam zarada i raskid ugovora o privatizaciji sa grupom Nibens.

"Mi smo radili Koridor 10 i sutra idemo na deonicu kod Feketića da vidimo šta ćemo uraditi dalje", kazala je Čikarević.

Prema njenim rečima najveći broj radnika je neuposlen, mesecima su bez primanja, nekima je isečena struja u kući i nemaju čime da dođu na proteste, ali "svi će sutra organizovanim prevozom iz Beograda, Novog Sada, Valjeva, Niša i Leskovca doći kod Feketića".

"Radnicima od 2006. godine nije uplaćivan staž", dodala je Čikarević.

Predstavnici te sindikalne organizacijae juče su Vladi Srbije predali pisani zahtev da im se isplate zaostale zarade iako je račun preduzeća u blokadi i najavili da će u slučaju nerešavanja njihovih zahteva početi blokadu saobraćajnica.

Vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković i sedam rukovodilaca u putarskim preduzećima iz te grupacije uhapšeni su početkom maja pod sumnjom da su oštetili kruševačku Fabriku maziva (FAM) za 32 miliona evra.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/ekonomija/glas-javnosti-17-06-2011/radnici-partizanskog-puta-blokiraju-koridor-10