Glas Javnosti

ISPITUJU IH PSIHIJATRI: Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić upućeni na veštačenje u Beograd

Hronika
Autor: Glas javnosti

Dejan Dragijević i Srđan Janković osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić upućeni su na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu.

„Nakon prijema obdukcionog zapisnika Instituta za sudsku medicinu Beograd, Više javno tužilaštvo u Zaječaru je podnelo predlog za supstituciju nadležnosti u postupku povodom smrti sada pokojnog Dalibora Dragijevića, u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja, iz kojih razloga se nije oglašavalo u vezi slučaja“, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Kako navode u VJT Zaječar supstitucija je tražena iz razloga predviđenih Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja.


Dejan Dragijević   (Foto: Printskrin)

„Obdukcioni nalaz je dostavljen uz predlog za supstituciju tužilaštvu koje treba da odluči po predlogu, u konkretnom slučaju Apelaciono javno tužilaštvo u Nišu. Više javno tužilaštvo u Zaječaru više neće sprovodi radnje u postupku iza smrti pokojnog Dalibora Dragijevića“, ističu u VJT Zaječar.

Podsećanja radi, Danka Ilić je ubijena 26.marta ove godine u Banjskom polju, a za taj zločin su osumnjičeni Srđan Janković i Dejan Dragijević. Dejanov brat Dalibor Dragijević uhapšen je zbog sumnje da je bratu pomogao da se reši tela Danke Ilić.

Njemu određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati nakon čega je preminuo u policijskoj stanici u Boru. U pritvoru se nalazi i Dejanov i Daliborov brat Rade Dragijević.


Glas javnosti/N07S

(Mišljenja i stavovi u ovom tekstu nisu nužno stavovi redakcije "Glasa javnosti")

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR