Glas Javnosti

PUTIN OZBILJNO ZAPRETIO ZAPADU: Aerodromi odakle polete američki avioni F-16 biće naša META!

Svet
Autor: Glas javnosti

"Ukoliko američki lovci F-16 budu učestvovali u sukobu u Ukrajini, aerodromi trećih zemalja odakle budu poletali biće legitimna meta ruske vojske", upozorio je ruski predsednik Vladimir Putin u razgovoru sa ruskim pilotima u avio-bazi u Toržoku.

Putin je tokom posete Tverskoj oblasti podsetio da borbeni avioni F-16 mogu da nose nuklearno oružje i naglasio da će Moskva i to "morati da uzme u obzir".

"Lovci F-16, ako ih isporuče Kijevu, biće uništeni na isti način na koji uništavamo tenkove, oklopna vozila i drugu opremu danas, uključujući višestruke raketne sisteme", objasnio je.


F-16   (Foto: Jutjub)

Govoreći o isporukama Ukrajini aviona F-16, Putin je istakao da to neće izmeniti situaciju na bojnom polju.

Rat protiv Evrope - glupost

Rusija nema nameru da ratuje protiv NATO-a, to je glupost, izjavio je Putin u razgovoru sa ruskim pilotima.

"Sjedinjene Države troše oko 40 odsto globalne potrošnje za odbranu. SAD su 2022. godine potrošile na vojsku 811 milijardi dolara, a Ruska Federacija – 72 milijarde... Zar ćemo se u ovakvom odnosu (vojnih budžeta) boriti sa NATO-om? To je obična glupost", kazao je Putin, ističući razmere razlike za više od 10 puta.

Ruski lider je istakao da Rusija nema agresivne namere i da nikada ne bi počela da ratuje u Ukrajini da se tamo nije dogodio državni udar, praćen vojnim operacijama u Donbasu.


Glas javnosti/R02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR