logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Povećan broj korisnika narodnih kuhinja u prestonici

BEOGRAD - U prestoničkim narodnim kuhinjama svakodnevno se podeli više od 10.000 besplatnih obroka za najsiromašnije Beograđane, a to je za oko 2.000 više nego u istom periodu prošle godine, saopštio je Gradski centar za socijalni rad.

Najviše besplatnih obroka deli se u opštinama Zemun i Palilula, a najmanje korisnika narodnih kuhinja imaju Stari grad i Grocka.

Pravo na besplatan obrok imaju osobe koje ostvaruju pravo na materijalno obezbeđenje, kao i korisnici usluga Gradskog centra za socijalni rad, koji nisu u mogućnosti da zadovolje osnovne životne potrebe.

To su uglavnom stara i iznemogla lica, porodice čiji je član korisnik dodatka za pomoć i negu, kao porodice čiji je prihod po članu domaćinstva ispod minimalnog nivoa socijalne sigurnosti za pojedinca.

Najsiromašniji Beograđani dobijaju svakog radnog dana po jedan topli obrok, dok im vikendom i neradnim danima, u vreme verskih i državnih praznika sleduje suv obrok, navedeno je u saopštenju.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/beograd/glas-javnosti-22-01-2011/povecan-broj-korisnika-narodnih-kuhinja-u-prestonici