logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Srbija i Turska za jačanje saradnje

ANKARA - Predsednici skupština Srbije i Turske, Slavica Đukić-Dejanović i Mehmet Ali Sahin založili su se  u Ankari za jačanje odnosa dve zemlje i regionalne stabilnosti,

Mentalna bliskost dva naroda najžnačajniji je most saradnje Srbije i Turske, što doprinosi i većoj stabilnosti regiona, rekla je Đukić-Dejanović koja predvodi skupštinsku delegaciju u poseti Ankari na poziv Sahina.

Predsednik Turskog parlamenta se složio sa stavom Đukić-Dejanović i pozdravio usvajane rezolucije o Srebrenici u Skupštini Srbije. Srpsko-turski odnosi su dostigli najviši nivo u istoriji bilateralnih odnosa čemu su doprinele uzajamne posete najviših zvaničnika Srbije i Turske, rekao je Sahih s čime se, kako je saopštila Skupština, složila i Đukić-Dejanović.

Ona je pohvalila dobre parlamentarne odnose, posebno na nivou grupe prijateljstva i dodala da bi saradnja parlamentarnih odbora za spoljne poslove, evrointegracije i ekonomiju mogli znantno unaprediti ove odnose, ali i dati podsticaj jačanju sveukupnih bilateralnih odnosa.

U delegaciji skupštine su i poslanici Bajram Omeragić, koji je predsednik grupe prijateljstva Srbije i Turkse u srpskom parlametnu i Meho Omerović, član tog parlamentarnog tela.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/politika/glas-javnosti-22-12-2010/srbija-i-turska-za-jacanje-saradnje