logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Zaječarcima pijaca kao usred Evrope

ZAJEČAR - U prvoj polovini iduće godine, Zaječarci će na raspolaganju imati novu, modernu pijacu za koju su kamen-temeljac položili Milan Đokić, državni sekretar u Ministarstvu za nacionalni investicioni plan (NIP) Republike Srbije i Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara.

"Ovo je četvrta i poslednja ovogodišnja značajna investicija, koja se u Zaječaru realizuje iz sredstava NIP-a. Vredna je 102 miliona dinara, od čega su 80 miliona obezbedili NIP i Evropska investiciona banka, a ostatak budžet gradske uprave Zaječara", predočio je Đokić.

Gradonačelnik Ničić je izjavio da će izgradnjom pokrivene zelene pijace, rekonstrukcijom hale sireva i okolnih ulica, kao i izgradnjom podzemne garaže sa 180 parking mesta, Zaječarci dobiti pijacu poput evropskih i rešiti sadašnji veliki problem parkiranja na ovom mestu. "Nadamo se da ćemo iduće godine uspešno realizovati i preostale investicije, od kojih je najznačajnija rekonstrukcija 50 kilometara gradskih i seoskih ulica", naglasio je Ničić. Radove izvodi "Kolubara doo" iz Mionice i dok oni traju, zelena pijaca privremeno je premeštena na obližnji uređeni prostor kupališta "Popova plaža".


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/srbija/glas-javnosti-10-12-2010/zajecarcima-pijaca-kao-usred-evrope